Ny har DHL startet sykkeldistribusjon i Kristiansand.
Ny har DHL startet sykkeldistribusjon i Kristiansand.

Sykkeldistribusjon i Kristiansand

Publisert

For å støtte opp om Deutsche Post DHL Groups miljømål om Zero Emission i 2050, og delmålet at 70% av alle «first og last mile-leveringer» skal gjennomføres med rene distribusjonsløsninger innen 2025, lanserte DHL Express 18. september sykkeldistribusjon i Kristiansand by.

Et sykkeldepot er plassert sentralt i Kristiansand der varene fra terminalen fylles på hver morgen etter at DHL Express' nettverksfly er ankommet Kjevik. El-bil benyttes til transporten fra flyplassen inn til depoet.

Syklisten laster opp fra depoet i flere omganger gjennom dagen for å maksimere utnyttelsen av sykkelruten, og hovedsaklig vil det være leveringer og opphentinger av sendinger opp til 5 kg, skriver DHL i en pressemelding.

Tirsdag 18. september, første dagen, hadde kureren med seg 31 stopp ut på ruten sin i området Kvadraturen i Kristiansand.

Etterhvert skal det geografiske området utvides til også å inkludere nærliggende boligområder og da spesielt øst og nord for sentrum (Lund, Grim).

- I løpet av kort tid vil vi trolig se en produktivitet på mellom 40-50 stopp daglig på denne ruten og den vil da erstatte en standard varebil fullt ut, skriver DHL i meldingen.