Daglig leder i Wee.no, Rune Wee (til høyre) trykker hånden til Yuchais salgssjef for eksport, Li Jiangfan, etter at agenturavtalen for det norske markedet er signert.
Daglig leder i Wee.no, Rune Wee (til høyre) trykker hånden til Yuchais salgssjef for eksport, Li Jiangfan, etter at agenturavtalen for det norske markedet er signert.

Wee.no starter import av Yuchai

WeeGruppen har sikret seg agentur for gravemaskinene fra den kinesiske maskingiganten Yuchai.

Publisert

- Yuchai har hatt en spennende utvikling, noe vi har fulgt tett i mange år. Det finnes i dag over 500 Yuchai-gravere i Norge, så merkevaren er allerede godt kjent i markedet. Med vårt fokus på mindre gravere både for landbruket, byggebransjen og privatmarkedet, passer Yuchai sin nye maskinpark som hånd i hanske, sier daglig leder i Wee.no, Rune Wee, i en pressemelding.

Tidligere importører til Norge

Kinesiske Guangxi Yuchai Heavy Industry Co. Ltd. har siden 1989 vær en betydelig produsent av minigravere, og bygger over 5000 maskiner i året i sine fabrikker i Yulin sør i Kina.

Yuchai var ifølge Wee den første kinesiske gravermaskin-produsenten som inntok det europeiske markedet. Maskinene ble i flere år år importert til Norge av Felleskjøpet inntil de i 2016 valgte bort Yuchai til fordel for Cat. Etter det hadde Hako Maskin importen til Norge inntil selskapet gikk konkurs i juni 2018.

Nå er det WeeGruppen og deres landsdekkende netthandel Wee.no som overtar agenturet og skal lede utviklingen av gravemaskinmerket i Norge.

YC55-8 er en av Yuchai-modellene som WeeGruppen skal markedsføre i Norge.
YC55-8 er en av Yuchai-modellene som WeeGruppen skal markedsføre i Norge.

Fem modeller på trappene

WeeGruppen vil i første omgang ta inn fem minigravere fra 2 til 6 tonn: 
Yuchai 18SR,  22SR, 40SR, 60SR Zero Tailwing og YC55-8.

Graverne er utstyrt med Yanmar dieselmotorer med effekt fra 14,7 til 36,9 kW. SR-graverne er såkalte korthekkmodeller, der overvogna er kortere enn beltene. De første graverne kommer til Norge og Wee i november 2018.

- Spesielt fokuset på korthekkgravere er interessant for det norske markedet, og her har vi flere modeller som kan jobbe på små arealer. At modellene nå også har japanske motorer og ventiler teller positivt med tanke på kvalitet, og Yuchai har dessuten delelager i Tyskland, noe som forenkler serviceapparatet. Vi har tro på at den økende etterspørselen etter mindre gravere vil gi gode vilkår for Yuchai i Norge, sier Rune Wee.