INNSTILT: Det blir ingen Transportmessa her på Gardermoen i 2019. Dette er fra arrangementet i 2013.
INNSTILT: Det blir ingen Transportmessa her på Gardermoen i 2019. Dette er fra arrangementet i 2013.

Innstiller Transportmessa

Transportmessa 2019 som skulle arrangeres på Gardermoen siste helgen i august 2019, er innstilt.

Publisert

Årsaken til innstillingen er at det i tilfelle ville blitt to messer tett på hverandre med Transportmessa i slutten av august på Gardermoen, og messen Transport & Logistikk 2019 på Norges Varemesse i Lillestrøm i slutten av september. Det er Norges Lastebileier-Forbund, Norsk Industri, NHO Logistikk og Transport og Norges Varemesse som arrangerer Lillestrøm-messa.

- 9 av 10 av de påmeldte utstillerne til Transportmessa 2019 mener det er smartest å innstille i lys av den påfølgende messa i Lillestrøm, sier messegeneral Bjørn Magnussen.

Magnussen opplyser at det var over hundre påmeldte utstillere til Transportmessa 2019, og at han respekterer deres valg om å innstille messa etter at de største lastebilimportørene valgte å delta på Transport & Logistikk.

Skulle tilbake til flystripa

Transportmessa ble for første gang arrangert på Biri i 2003, men ble etterhvert flyttet til en nedlagt flystripe på Gardermoen. Her ble den arrangert en rekke ganger frem til at den i 2015 ble flyttet til Hellerudsletta. Det viste seg imidlertid at Gardermoen var mer populært enn Hellerudsletta, og derfor ble det bestemt å flytte den tilbake til flystripa på Gardermoen igjen.

Men da det ble tid for ny messe i 2017, ble denne imidlertid avlyst fordi noen store aktører valgte ikke å delta. Det ble imidlertid arrangert sjåførfest, «Truckers Night», i Øynebråtens grustak på Gardermoen dette året.

Deretter ble Transportmessa 2019 planlagt på Gardermoen, men denne er nå altså innstilt.