Yrkessjåfør Thomas Risvåg-Drage er bekymret for fremtiden for sjåfører som kjører for norske transportbedrifter. Han mener myndighetene gjør altfor lite for å holde et høyt nivå på transporttjenestene i Norge.

Den norske yrkessjåfør dør ut!

KOMMENTAR: Sakte men sikkert forsvinner vi norske sjåfører som faktisk bryr oss om jobben vår!

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

KOMMENTAR: Sakte men sikkert forsvinner vi! Vi som elsker jobben! Vi som yter litt ekstra service, yter litt ekstra for at trafikken skal flyte litt bedre, for at det skal være kvalitet i transporten, og at sikkerheten på veiene skal være god!

Hvem er dette sin skyld? Jo det er blant annet den norske stat, som ikke gjør stort for å bekjempe utenlandske transportører som spiser seg inn i markedet ved å dumpe prisene. Utenlandske transportører kjøper lass for å komme seg inn i markedet, for å presse ut de norske transportørene! Men det er også flere som fortjener litt skyld!

De verste er jo selvfølgelig norske selskaper som bruker disse utenlandske selskapene! Fordi det gir mer penger i lommen til de som allerede har mye penger i lommen!

Men hva skjer når det ikke finnes flere norske aktører i Norge? Hva skjer når det ikke lenger er en eneste norsk lastebil på veiene? Hva gjør vi da? Hvem må betale for bøter, ulykker og lignende? De utenlandske selskapene lar bare vær å betale, for den norske staten er det nesten umulig å tvangsinnkreve bøter og lignende fra utlandet.

Jeg ser med grøss og gru på den dagen vi som norske yrkessjåfører må gå på NAV fordi store norske selskap ikke lenger bruker norske transportører! Hva skal vi gjøre med alle de tusen sjåførene som til slutt blir fri for jobb?

Men det er også en gruppe til som fortjener litt skyld i alt dette. Og hvem er det? Jo det er dere journalister som ikke setter lys på dette. Vi kjemper en stille kamp. Vi leser om bønder som klager på oppgjørene sine. Politikere som føler seg krenket av småting. Bloggere og kjendiser som ikke tilfører noe fornuftig til AS Norge! De pryder forsider og nettaviser dag ut og dag inn! Når skal det norske folk stå opp for de norske sjåførene? Når skal man vise at man virkelig bryr seg?

Ja, greit: Det var vel en liten uke der det var fokus på alle disse utlendingene, vi sjåfører og sjåførforum prøvde så godt vi kunne å bygge videre på dette - opprettholde fokuset - men det er rett å slett ikke «sexy» nok!

Politikerne stilte opp i debatt og ble egentlig enige om ingenting, Statens vegvesen sendte alle tropper til Nord-Norge for å ha kjempestore kontroller! Noe som virkelig ga bevis for at dette trenges! Men hva skjer? Jo som en annen sjåfør sa ved et kaffebord på ei ferje:

«Slapp av, nå skjer det litt ting sånn at mediehysteriet skal bli stille, når det er stille er det tilbake til det samme gamle»

Og hva skjer? Joda: Nå er det ikke lenger fokus på dette, vi må bare vente på at en ung gutt blir most av et nytt utenlandsk vogntog igjen før det blir fokus på dette på ny!

Nå er jeg lei! Nok er nok!

Nå er det på tide at man hjelper sine egne!

Nå er det på tide at man står opp for norske sjåfører som bringer mat, drikke, medisiner, pakker! Ja, alt som vi bruker i hverdagen!

Vi er på veien dag og natt, 7 dager i uka, 52 uker i året, i all slags vær, alle slags høytider. Nå er det på tide at Norge og Norges befolkning står opp for egne sjåfører!

Vis oss at dere bryr dere! Kjære alle sammen!

Thomas Risvåg-Drage
Yrkessjåfør

Powered by Labrador CMS