Oras-biler omprifileres til Bravida-biler når Oras blir en del av Bravida.
Oras-biler omprifileres til Bravida-biler når Oras blir en del av Bravida.

Oras inn i Bravida

VVS-virksomheten Oras er fusjonert inn i Bravida og byttet navn.

Publisert

De 650 medarbeiderne i Oras blir nå en del av Bravida med totalt over 3000 medarbeidere, fordelt på mer enn 60 avdelinger i hele Norge.

Sammen med Oras blir Bravida et av landets største selskaper innenfor tekniske installasjoner. Bravida var fra før landets største innen elektroinstallasjon, og nå er de også størst innen rørinstallasjon og betydelige på ventilasjon.

Flere tverrfaglige oppdrag

Oras har sine røtter tilbake til 1904. Da ble Heidenreich & Co grunnlagt i Christiania. Selskapet har hatt navnet Oras siden 1987.

- Både Bravida og Oras er sterke merkevarer. Vi tar med oss det beste av Oras inn i Bravida. Blant annet har vi et svært godt samarbeid mellom ventilasjon og rørvirksomhetene på vår servicedel. Vi er glade for å bli en del av Bravida. Det gir oss flere ben å stå på og flere dyktige kollegaer å støtte oss til. Vi er derfor trygge på at kundene ikke har noe imot navneendringen, sier Morten Kirkeby, avdelingssjef for Oras klima i Sandvika.

Med 3000 medarbeidere som elektrikere, rørleggere, teknikere og montører har Bravida nå tilgang til betydelig kompetanse på alle tekniske installasjoner. For installasjonsoppdragene blir mer og mer avanserte, både fordi det stilles stadig høyere og strengere krav til installasjoner og fordi kompleksiteten øker. Det skyldes både kundenes behov og miljøkrav til både nye bygg og bygg som renoveres.

- Vi ser en økende grad av at våre avtaler og oppdrag er tverrfaglig installasjonsoppdrag, der både rørleggere, elektrikere og installatører av ventilasjonssystemer arbeider sammen hos våre kunder. Vi har allerede vunnet vårt første samarbeidsprosjekt. Det er et installasjonsoppdrag hvor vi sammen skal levere både elektro-, rør-, ventilasjonsarbeid, samt automatikk, sier Nils Tore Ekra, avdelingssjef for rør i Bravida Kristiansand.

Omprofilering

Det er et stort prosjekt å omprofilere Oras til Bravida, men dette arbeidet ifølge Bravida i rute.

Snart er det kun Bravida-biler å se i bybildet og de tidligere Oras-medarbeiderne har fått nye arbeidsklær.