Samferdselsminister Jon Georg Dale lover fortsatt dispensasjon for yrkessjåfører med syn på bare ett øye.
Samferdselsminister Jon Georg Dale lover fortsatt dispensasjon for yrkessjåfører med syn på bare ett øye.

«Enøyde» sjåfører får beholde jobben

Samferdselsministeren er klar på at det fortsatt skal gis dispensasjon til yrkessjåfører med syn på bare ett øye.

Publisert

Et nytt EU-direktiv fratar i utgangspunktet sjåfører med syn på bare ett øye retten til å kjøre lastebil, gjennom at en rett til dispensasjon fjernes. Denne regelendringen sto i fare for å få konsekvenser for rundt 200 norske yrkessjåfører, som ville miste jobben sin.

Nå sier imidlertid samferdselsminister Jon Georg Dale, at det fortsatt skal være mulig for disse sjåførene å utøve yrket sitt.

- Yrkessjåfører som har syn på bare ett øye som har kjørt bil i mange år, skal fortsatt ha rett til det. Vi kan ivareta tryggheten i trafikken samtidig som vi ikke tvinger de det gjelder ut av sjåføryrket. Det handler om arbeidsplassene til folk, sier Dale.

Samferdselsdepartementet og Helse- og omsorgsdepartementet vil legge til rette for å fremdeles kunne gi unntak fra helsekravene for førerkort for lastebil og buss for personer med syn på ett øye. Etter reglene skal det ikke kunne gis unntak lenger enn 30. september 2019.

- Vil legge til rette for at det også utover 30. september 2019 skal være mulig å forlenge allerede innvilgede unntak til sjåfører med syn på bare ett øye, sier Dale.

Helsedirektoratet skal sammen med Vegdirektoratet utarbeide og gjennomføre høring av framlegg om endringer. Det blir lagt opp til at endringer skal kunne være på plass i god tid før 30. september 2019.

Powered by Labrador CMS