Daglig leder Trond Widar Løyning i Traktor og Maskin AS. Selskapet er ny forhandler av Claas i Agder.
Daglig leder Trond Widar Løyning i Traktor og Maskin AS. Selskapet er ny forhandler av Claas i Agder.

Ny Claas-forhandler i Agder

Traktor og Maskin AS har tegnet avtale med Norwegian Agro Machinery AS.

Publisert

- Jeg ser på dette som en stor mulighet til å utvikle bedriften videre. Å få inn et kvalitetsmerke som Claas i porteføljen gjør at vi får en god bredde og blir totalleverandør til både landbruk og anleggsbransjen, sier daglig leder Trond Widar Løyning i Traktor og Maskin.

Vil dekke hele Agder

32-åringen tegnet nylig en forhandleravtale med Norwegian Agro Machinery, og vil med det ta over salgs- og serviceansavaret for Claas og de øvrige Norwegian Agro-merkene i hele Agder.

- Vi har ambisjoner om å være den foretrukne leverandøren av traktor, maskiner og utstyr i Agder, og med Claas om bord vil det styrke vår plass, sier Løyning.

I skrivende stund forhandler han om tomt for å etablere seg sammen med servicepartner DB Service. Her er ambisjonen å få opp moderne fasiliteter med utstillingsområde inne og ute, verksted, og delelager.

- Vi vil være sentralt plassert, midt i det samlede Agder. Herfra har vi en time-halvannen i hver retning, og vi vil legge stor vekt på å ha tilgjengelig service hele tiden. DB Service har fra før en velutrustet service-lastebil, klar for å rykke ut, reklamerer Løyning.

Full støtte fra Norwegian Agro

Daglig leder Trond Widar Løyning i Traktor og Maskin AS (t.v.) og Michael Husfeldt, administrerende direktør i Norwegian Agro Machinery har inngått forhandleravtale.
Daglig leder Trond Widar Løyning i Traktor og Maskin AS (t.v.) og Michael Husfeldt, administrerende direktør i Norwegian Agro Machinery har inngått forhandleravtale.

Fra Norwegian Agros side, er man godt fornøyd med å få Traktor og Maskin med på laget.

- Vi gleder oss mye til samarbeidet, og at vi så raskt fikk på plass en god erstatter etter OK Maskin Sør, i dette viktige området. Alle våre Claas-kunder i Agder er viktig for vår suksess og for framdriften for Claas i Norge. Vi vil fra Norwegian Agro Machinery støtte Traktor og Maskin og DB Service i den kommende tiden med alt de måtte behøve innenfor serviceutdanning, deler, servicerådgivning, markedsføring og salg- og produktutdanning, sier Michael Husfeldt, administrerende direktør i Norwegian Agro Machinery.

Han får støtte fra sin ettermarkedssjef, Jan-Roar Nordal:

- Vi satser alt på å få våre nye samarbeidspartnere opp og gå så fort som mulig. I oppstartsprosessen er det viktig å få koblet de opp mot alle Claas-systemer, slik at de eksempelvis kan få deleleveranser direkte fra Tyskland til Agder over natt, om nødvendig.

Et mål å være totalleverandør

Historien bak firmaet Traktor og Maskin AS starter i 2010, da Trond Widar sammen med sin bror etablerte firmaet Løyning Maskin, som etter hvert skulle vise seg å danne grunnlaget for dagens firma.

- Jeg har alltid hatt interesse for traktor, gravemaskin og dertil hørende utstyr. Fra vi startet entreprenørbedriften i 2010, utviklet ting seg gradvis frem til 2015. Da rettet vi mer fokus på salg, og fra 2016 har jeg drevet rendyrket med salg, og det var først da at pilene begynte å peke oppover. Dølen-produktene har stått sentralt i utviklingen, i tillegg fikk vi agenturet JPM Trailers for hele Norge, og Yanmar og Kramer i Agder. Men skulle vi være en totalleverandør var det naturlig å få inn ny traktor i porteføljen, og nå har vi hele porteføljen, sier Løyning, som selv tok kontakt med Norwegian Agro.

- Jeg visste ikke hvor stort Claas var før jeg var i møte med Norwegian Agro. Den satsingen de gjør på utvikling og med fokus på kvalitet i alle ledd, det var jeg rett og slett ikke fullt klar over. Nå har jeg forstått hvor mange muligheter det ligger i Claas, smiler den nye og offensive Claas-forhandleren.