Redaktør Klaus Eriksen.
Redaktør Klaus Eriksen.

En annen messeopplevelse

Redaktør Klaus Eriksen i Anlegg&Transport skriver om fordeler og ulemper med å flytte Vei og Anlegg fra Hellerud til Lillestrøm.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Maskingrossisternes Forening (MGF) flytter Norges, og Nordens, største anleggsmesse Vei og Anlegg fra Hellerudsletta og inn i Norges Varemesse-hallene på Lillestrøm.

Neste Vei og Anlegg er i mai 2021, og den vil bli noe annet enn tidligere.

Flere ting gjør at vi får en annerledes anleggsfest. Vei og Anlegg er en meget populær utstilling, og de aller fleste maskin-, transport- og utstyrsleverandører til anleggsbransjen ønsker å være med. Også andre foreninger og organisasjoner er ofte representert på Vei og Anlegg. Forrige gang husker vi at samferdselsministeren koste seg på sin rundtur på «sletta», og at han strakk sitt skjema så rådgiverne ble stresset. Det er mangfoldet, det er ruskevær, det er solskinn, det er yrende liv som gir denne utstillingen sitt særpreg.

Vi tror ikke interessen for å delta på Vei og Anlegg avtar som følge av å flytte arrangementet til Lillestrøm- hallene. Men det blir en annen type utstilling. Både Hellerudsletta og Lillestrøm kan tilby stander ute og inne, men det er en vesentlig forskjell. Hellerudsletta er i all hovedsak en anleggsmesse utendørs, mens hovedarenaen for Lillestrøm er innendørs. Plassen inne på Lillestrøm er rundt halvparten av plassen ute på Hellerudsletta. Dette får selvfølgelig betydning for størrelsen på standene, og mengden maskiner, biler og utstyr utstillerne kan ta med seg. En hall har i tillegg fire vegger, og man ser ikke over til standene i hallen ved siden av.

Men det er klart det er langt mer behagelig å gå i en hall. Det er deilig å ha kortere avstander mellom de man skal besøke, kunne gå tørrskodd hele dagen, gå på toalettet uten neseklype og en ekstra toalettrull i sekken, og dessuten kan man ta toget til messen og rusle bort til utstillingen.

Parkeringsforholdene på Hellerud, og trafikkavviklingen til og fra messen, har vært elendig i alle år. Faktisk ser det heller ikke bedre ut for fremtiden, for nå skal det bygges mer hotellkapasitet på «sletta». Og det blir parkering på deler av området der det har vært yrende anleggsliv en uke i mai hvert tredje år. Vei og Anlegg er en messe som trekker rundt 25.000 mennesker på fire-fem dager, og det ser ut til at X Meeting Point som eier og leier ut utstillingsområdet på Hellerudsletta, har slått beina under seg selv. De klarer ikke å levere det som kreves for plasskrevende utstillinger med et høyt antall besøkende.

Til slutt fikk utstillerne nok, noe flere av dem også ga klart uttrykk for på forrige Vei og Anlegg i 2018. Nå er sluttstrek satt etter enstemmig ja til flytting etter to runder i MGF-systemets organer. Det er nå engang slik at misfornøyde utstillere er dårlig deal for en utstilling.

Vi støtter avgjørelsen, og tørker samtidig en liten tåre. For vi kommer til å savne livet på sletta. Samtidig gleder vi oss til å se hva Lillestrøm kan by på.

 

Powered by Labrador CMS