Personer fra flere byer i verden var på besøk i Storgata (Oslo) for å lære om og diskutere å redusere klimagassutslippene fra byggevirksomhet i byer. Her avbildet ved Cat-maskinen som er ombygget til batteridrift av Pon Equipment AS.

Utenlandsk interesse for grønne anleggsplasser

Til Oslo for å lære.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Oslo Kommune har sterk fokus på å redusere utslippene fra bygge- og anleggsplasser. I slutten av mai besøkte representanter fra byer verden over Oslo for å lære mer om dette. I forbindelse med besøket, ble det gjennomført en befaring på prosjektet NRC Group gjennomfører i Storgata – hvor elektriske anleggsmaskiner er tatt i bruk.

Storgata i Oslo er under kraftig rehabilitering. 800 meter trikkeskinner skal skiftes ut, og hele gaten rundt vil få en betydelig oppgradering. NRC Group er entreprenør på prosjektet, og gjennomfører en rekke tiltak for at anleggsområdet, samt prosjektet, er så miljøvennlig som mulig.

Befaring på anleggsplassen med demo av Pon Equipment-ombygget batteridrevet Cat-graver var derfor lagt inn i programmet under konferansen Urban Future Global Conference.

- I tillegg til å se til Oslo Kommune og hva klimaetaten jobber med her, var delegatene også her for å initiere et mulig samarbeid gjennom det internasjonale bynettverket C40, om å redusere klimagassutslippene fra byggevirksomhet i byer, forteller André Aasrud, spesialrådgiver i Klimaetaten Oslo Kommune.

- Hos oss i NRC Group er miljø og sikkerhet alltid av høyeste prioritet. Vi ønsker å være i forkant, og være en aktiv bidragsyter for å gjøre bransjen «grønnere». Investeringer i elektriske anleggsmaskiner er et av mange tiltak vi gjør, og vi har allerede flere elektrisk drevne maskiner i drift ute på prosjekter, sier Hans Olav Storkås, daglig leder i NRC Norge AS.

- Det er klart at vi syntes det er stas at innsatsen vi legger inn for å bedre miljøet blir lagt merke til, så besøket fra C40 og klimaetaten i Oslo Kommune var hjertelig velkomment, avslutter Storkås.

Powered by Labrador CMS