GRAF: Denne grafen fra Forecon viser utviklingen innen utleiemarkedet av anleggsutstyr i Sverige og Norge.
GRAF: Denne grafen fra Forecon viser utviklingen innen utleiemarkedet av anleggsutstyr i Sverige og Norge.

- Nordisk utleiemarked flater ut

Veksten i utleie av anleggsmaskiner og utstyr flater ut i de nordiske landene.

Publisert

Dette melder det finske selskapet Forecon, et analyseselskap som har spesialisert seg på det finske anleggsmarkedet, samt de baltiske statene. Nå også har Forecon også utvidet med Sverige og Norge.

37 milliarder kroner

Forecon melder at det har vært voldsom vekst innen utleie i de nevnte landene de senere årene. Forrige år var utleieomsetningen av anleggsutstyr i Finland, Sverige og Norge på mer enn 3,5 milliarder euro (nesten 37 milliarder kroner etter kurs 7. august).

Analyseselskapet tror at både utleiemarkedet, og anleggsmarkedene generelt, i nevnte land totalt vil flate ut kommende år. Noe av grunnen er mangel på arbeidskraft, samt at et høyt antall maskiner som allerede er ute i produksjon.

Men Norge vokser

For Norge spesifikt, tror Forecon at veksten vil fortsette. Veksten i inneværende år hevdes å bli sterk, mens veksten i 2020 vil være mer moderat. Store infrastrukturprosjekter nevnes som hovedgrunnen.

Selv om utleiemarkedet spås å flate noe ut, er det uansett et brennhett marked man snakker om. Ikke minst underbygges dette av at Loxam har lagt inn bud på å overta Ramirent.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS