SKAL LEVERE ALT: Lars Sørby (f.v.) i Sørby Utleie har fått i oppdrag å skaffe maskiner til det utslippsfrie prosjektet i Oslo. Her med kollega Martin Authen (t.h) og Nasta-selger Sjur Wethal (midten). De står foran Nastas første betteridrevne gravemaskin, en Zeron ZE85.

Første batterigraver fra Nasta

VÅLER (AT.no) Her er den første gravemaskinen på batteri som Nasta leverer i Norge.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Maskinen Zeron ZE85 (8 tonn) sto på standen til Sørby Utleie AS på MEF-utstillingen i Våler i Østfold fredag. Mandag morgen skal maskinen leveres til Olav Vs gate-prosjektet i Oslo sentrum som skal være et helt utslippsfritt anleggsprosjekt.

Sørby Utleie AS har fått i oppdrag å levere alle maskinene til prosjektet. Blant disse er en 16-tonner på kabel og to 8-tonnere på batteri, alle levert fra Nasta AS, samt to Kramer hjullastere på batteri fra H&H Maskin AS. Steen & Lund AS er entreprenør på prosjektet og Oslo kommune er byggherre. 

NYTT VAREMERKE: Sørby Utleie har planer om å bygge opp en hel linje med elektriske maskiner, og markedsføre dette under varemerket E-SERIE. Her en Kramer 5055e på batteri, levert av H&H Maskin AS.

Zeron-maskinen på 8 tonn har et 100 kW batteri som skal holde til drift i fire timer. Batteriet lades 80% på 45 minutter (400 V/63 A). Nasta AS har levert flere elektriske maskiner i Norge tidligere, men alle disse har vært med kabel for strømtilførsel.

PS: Nasta har valgt å kalle maskinene for Zeron. Disse er i utgangspunktet Hitachi-maskiner, men dieselmotoren er tatt ut og en elektrisk motor monteres.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS