Selger Stian Baksvær (t.v.) hos Knutsen Maskin AS overleverte den første av to Tadano ATF 60G-3 mobilkraner 30. august til Skoveng Kranservice, ved daglig leder Lars Chr. Steen.
Selger Stian Baksvær (t.v.) hos Knutsen Maskin AS overleverte den første av to Tadano ATF 60G-3 mobilkraner 30. august til Skoveng Kranservice, ved daglig leder Lars Chr. Steen.

Nye kraner til Skoveng Kranservice

Og det er ikke det eneste som er nytt hos selskapet som er spesialister på kran og spesialtransport.

Publisert

Men det første først: 30. august overleverte Knutsen Maskin AS en ny mobilkran, en Tadano ATF 60G-3, til Skoveng Kranservice AS. Dette er den første av to like mobilkraner. Den andre leveres første kvartal 2020.

- Vi har lang tradisjon med Tadano i Asle Skoveng Kranservice. For oss er Tadano en av to foretrukne produsenter av mobilkraner. Tadano har en unik egenskap til å komme frem på trange og vanskelige plasser som for eksempel i Oslo sentrum, sier daglig leder Lars Chr. Steen. 

Flere store forbedringer på Tadano ATF 60G-3

60-tonneren Tadano ATF 60G-3 har erstattet ATF 60-3 i modellprogrammet til Tadano.

- Det er flere forbedringer på 60G-3. Blant annet er motoren plassert i overvogna. Det gir en suverent god førerkomfort. Mobilkranen har også god vektfordeling, sier selger Stian Baksvær hos Tadano-importør Knutsen Maskin AS med kontor på Jessheim (Akershus).

Tadano ATF 60G-3 har som modellnavnet avslører en løftekapasitet på 60 tonn. Egenvekten er 36 tonn.

- Denne kan enkelt senkes til 30 tonn, noe som er en viktig egenskap blant annet ved passering av mindre bruer, sier Baksvær.

Det ble en lang rekke med biler som skulle opp på plassen for parkering og bildetaging da de 15 Peugeot Partner-varebilene ankom 30. august 2019.
Det ble en lang rekke med biler som skulle opp på plassen for parkering og bildetaging da de 15 Peugeot Partner-varebilene ankom 30. august 2019.

En annen stor forbedring på ATF 60G-3, er rekkevidden: Den er på 44 meter. Forgjengeren, ATF 60-3 har rekkevidde på 36 meter.

To Liebherr-mobilkraner

Så til den andre foretrukne kranprodusenten hos Skoveng, som er Liebherr:

Selskapet har også bestilt to nye Liebherr LTM 1090 (90-tonnere) fra den tyske produsenten.

Den ene av disse skal leveres i oktober 2019. Den andre i mars 2020.

- Bransjen er avhengig av å ha flere kvalitetsleverandører å spille på. Vi har vurdert at Tadano og Liebherr er de to beste leverandørene for oss, sier Steen.

Nye eiere, ny daglig leder, nye biler og nytt navn

Så til alt det andre som er nytt hos Skoveng i år:

  • Nye eiere, med Transportsentralen Lillestrøm (TSL) i spissen, kjøpte samtlige aksjer i Asle Skoveng Kranservice AS (ASK) 1. mars 2019. TSL og ASK er nærmeste naboer i Prost Stabels Vei på Skedsmokorset i Akershus, og det har vært et godt samarbeid mellom selskapene i mange år.
  • I august lanserte selskapet ny logo, og merkenavnet er endret fra Asle Skoveng Kranservice AS til Skoveng Kranservice AS. (det juridiske navnet fortsatt det samme - Asle Skoveng Kranservice AS og organisasjonsnummeret er det samme).
  • Lars Chr. Steen ble ny daglig leder fra 5. august 2019. Han har de siste åtte årene vært daglig leder i BNS Miljø AS.
  • Fredag 30. august mottok Skoveng 17 splitter nye kjøretøy i helprofilert ny drakt. Dette var:

1 stk. Tadano ATF 60G-3 mobilkran (omtalt over), 15 stk. Peugeot Partner Proff servicebiler og 1 stk. MAN TGE verkstedbil.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS