Ordfører i Re, Thorvald Hillestad, sto for båndklippingen på åpningen tirsdag 3. september.
Ordfører i Re, Thorvald Hillestad, sto for båndklippingen på åpningen tirsdag 3. september.

Åpnet nytt pukkverk

Feiring Bruk er på fremmarsj.

Publisert

Tirsdag 3. september åpnet Feiring Bruks datterselskap Feiring Vestfold sitt nye pukkverk i Re i Vestfold. Anlegget er Feirings første steg i en langsiktig plan om å betjene Vestfold med kortreiste materialer.

Det nye pukkverket skal bidra til regional massehåndtering, og er blitt ønsket velkommen av flere kunder i området. Medeier og forretningsutvikler Jørn Furuhaug begynte planleggingen av anlegget i 2010. Da reguleringsplaner og driftsplaner var på plass året etter, så han etter en samarbeidspartner for arbeid med produktfremstilling.

Resultatet ble et nytt selskap eid av Furuhaug og Feiring Bruk. Selskapet skal posisjonere seg for ytterligere vekst og aktivitet i Vestfold region.

- Det er en spennende tid vi går i møte, sier Furuhaug.

Større aktiviteter og utbygging i Vestfold resulterer i høy etterspørsel etter grus og pukk.

- Vi håper å ta del i dette med markedsandeler i området, og bidra til sunn konkurranse, sier han.

Under åpningen på tirsdag besøkte flere lokale aktører, naboer og konkurrenter i bransjen det nye anlegget. Ordfører i Re, Thorvald Hillestad, var også tilstede. Han stiller seg positiv til etableringen av det nye anlegget, som en utfordrer i området.

- Nye virksomheter er stas for kommunen. Det finnes pukkverk ellers i området, og dette tilskuddet vil bidra til å skjerpe konkurransen. Feiring er en bedrift med gode kjerneverdier, som vi ønsker velkommen, sier han.

Pukkverket i Re ligger strategisk til med nærhet til hovedmarkedene i og ved Tønsberg og langs E18. Slik sørger Feiring Bruk for optimal utnyttelse av transportressurser. Anlegget er skjermet fra omgivelsene og er ikke til sjenanse for beboere i området.

Etter inngåelsen av avtalen med Lundhs i Larvik, har Feiring påbegynt planleggingen av sitt nye anlegg i denne regionen. Foreløpig regner man med oppstart i Larvik i Q4 i 2020, da vil Feiring, med sine foreløpig to lokasjoner i Vestfold, kunne betjene markedet fra Horten i nord til Porsgrunn i syd. Bedriften har ambisjoner om å utvide med flere lokasjoner i Vestfold i tiden fremover.

- Vi ser frem til å bli kjent med lokalmarkedene i Vestfold, og er spent på utviklingen i årene som kommer, sier Knut Harald Ollendorff, daglig leder i Feiring Bruk. 

Powered by Labrador CMS