De første tiltrotatorklargjorte Doosan-gravemaskinene ruller ut i løpet av høsten 2019.
De første tiltrotatorklargjorte Doosan-gravemaskinene ruller ut i løpet av høsten 2019.

Doosan og Engcon satser på Europa sammen

Doosan og Engcon har inngått en avtale om utvidet samarbeid i Europa.

Publisert

Samarbeidet innebærer at gravemaskinprodusenten Doosan vil klargjøre sine gravemaskiner i Europa for styresystemer, fester og tiltrotatorer fra tiltrotatorprodusenten Engcon. De første tiltrotatorklargjorte Doosan-gravemaskinene ruller ut i løpet av høsten 2019.

- Fordelen for sluttkundene, er at de får en mye raskere leveranse, siden gravemaskinen allerede er klargjort for Engcons tiltrotatorer. Vi jobber hele tiden med å forbedre servicen, og dette er et viktig skritt i den retningen, sier Krister Blomgren, adm. direktør i Engcon.

Fra Europa til hele verden

En tiltrotator kan effektivisere gravearbeidet med opptil 50 prosent, ifølge Engcon. I tillegg er faktorer som økt sikkerhet og mindre miljøpåvirkning sterke argumenter for å bruke tiltrotatorteknologien.

Flere og flere markeder ser potensialet i tiltrotatorer og hvordan de effektiviserer og utvikler arbeidet. Det langsiktige målet for Engcon er å utvide samarbeidet med Doosan fra bare å gjelde Europa til å omfatte hele verden.

- Våre produkter har lenge begrenset seg til Norden, men nå ser vi at Europa begynner å åpne seg for å bruke tiltrotatorer og våre systemer. Da er klargjorte gravemaskiner en praktisk måte å nå ut til flere sluttkunder på, sier Blomgren.

Messer

Både Doosan og Engcon ser på gravemaskinen som en redskapsbærer som erstatter andre maskiner. Ved å bruke et automatisk hurtigfeste i kombinasjon med en tiltrotator, blir det enkelt å bytte redskap, noe som gjør arbeidet mer fleksibelt og effektivt.

- Vi er glade for å kunne bruke Engcon som en av våre samarbeidspartnere for styresystemer og tiltrotatorer. På grunn av den sterke veksten i dette markedet, vil samarbeidet gjøre oss bedre rustet til å møte etterspørselen fra forhandlere og kunder, Kevin Lynch, kommunikasjonssjef i Doosan Infracore Europe Marketing.

Samarbeidet innebærer også at Doosan og Engcon vil delta på ulike messer og arrangementer sammen. Det første offisielle arrangementet de vil delta på, er Quarry Days utenfor Praha i Tsjekkia 17. - 19. september. Arrangementet er for spesielt inviterte forhandlere fra hele Europa, der de får prøve ulike maskiner, lære mer om ny teknologi og stille spørsmål om produktene.

Powered by Labrador CMS