Yeti Snow Technology AS (etablert av Øveraasen og Semcom), står bak løsningen AASR (Airport Autonomous Snow Removal) førerløs snørydding. Her fra en demonstrasjon påFagernes lufthavn 10. mars 2018.
Yeti Snow Technology AS (etablert av Øveraasen og Semcom), står bak løsningen AASR (Airport Autonomous Snow Removal) førerløs snørydding. Her fra en demonstrasjon påFagernes lufthavn 10. mars 2018.

Svensk gigant kjøper 1/3 av norsk snørydde-selskap

Dermed åpner det seg nye muligheter for selskapet.

Publisert

Yeti Snow Technology AS utvikler autonome snøryddingssystemer for flyplasser. Nå går Husqvarna inn som deleier i selskapet, i tillegg til Semcon og Øveraasen. Dermed åpnes det nye muligheter for denne smarte teknologien.

Eier en tredel hver

Husqvarna er ledende på markedet innen gressklipping og med autonome løsninger kan flyplasser effektivisere en tidskrevende jobb.

- Autonom teknologi har lenge vært ett fokusområde for oss på Husqvarna Group. Gjennom å kombinere vår kunnskap med ekspertisen og erfaringer hos vår nye partner Yeti Snow Technology, er målet å revolusjonere flyplassens vedlikehold og øke sikkerheten, redusere kostnadene og tilby en bedre opplevelse for passasjerene, sier Sascha Menges, President Husqvarna Division.

De tre selskapene blir like store deleiere i Yeti Snow Technology, og målet med samarbeidet er å videreutvikle autonome løsninger for flyplasser og enda lenger i fremtiden også andre områder.

Det åpner seg nye muligheter med Husqvarna

Yeti Snow Technology har utviklet et avansert system for selvkjørende biler som brukes i omgivelser hvor det stilles høye krav på sikkerhet, presisjon og tilgjengelighet. Frem til nå har fokuset vært på snørydding på flyplassene start- og landebaner. I vintersesongen 2018/19 ble det gjennomført over 40 vellykkede tester på Oslo flyplass. Med Husqvarna som ny deleier i joint venture selskapet åpner det seg nye muligheter for andre bruksområder.

Eier Øveraasen er stolt over at satsingen innenfor autonom snørydding har fått stor internasjonal oppmerksomhet og at svenske Husqvarna Group nå blir en deleier i selskapet Yeti Snow Technology.

- For Øveraasen betyr dette at vi kan tilby våre kunder fremtidsrettede løsningen som kan hjelpe med en mer effektiv drift av flyplassen og redusere kostnadene. Med automatiserte løsninger, samlet i et styresystem, kan flyplassen styre sine oppgaver fra et kontrollrom og bruke sine maskiner på en mer effektiv måte, sier Thor Arve Øveraasen, daglig leder hos Øveraasen AS.

- Vi gleder oss over at Husqvarna har valgt å bli medeier i Yeti og ser fram til et spennende samarbeid. Eierne av Yeti har alle en unik kompetanse og sammen kan vi utvikle morgendagens løsninger som våre kunder etterspør, sier han.

STILLING LEDIG: