Lars Bergström og SweDock er på full fart inn i det norske markedet. Vi møtte eieren og styrelederen i Falun-selskapet på Transport og Logistikk nylig. Foto: Per Dagfinn Wolden
Lars Bergström og SweDock er på full fart inn i det norske markedet. Vi møtte eieren og styrelederen i Falun-selskapet på Transport og Logistikk nylig. Foto: Per Dagfinn Wolden

Jakter det norske markedet

SweDocks Lars Bergström jakter kunder på det norske markedet med et produkt som sikrer vintervirksomheten.

Publisert

Hans målsetting er at kundene blir så fornøyd at de blir SweDocks ambassadører.

Vi møtte eieren og styrelederen i Falun-selskapet på Transport og Logistikk nylig.

Etableres i Norge

SweDock har nå besluttet å jobbe aktivt på det norske markedet med å finne den riktige partneren, for dermed å oppnå økte salgsresultater.

Blant annet skal det ansettes en norsk representant for utstyrs-salg til logistikkbransjen.

Derfor hadde Lillestrøm-messen stor betydning for Bergströms videre engasjement.

- Her traff jeg trivelige mennesker og bransjefolk som jeg blant annet fortalte om hvordan lasting og lossing kan gjøres bedre og sikrere, forteller Bergström oss.

SweDock har patenterte produkter som gir lastebilsjåføren og truckføreren total sikkerhet, men også kontinuerlig overvåking av sikker lasting og lossing fra bil og terminal.

Var i livsfare

Selskapets historie startet for 18 år siden, etter en forespørsel fra den lokale papirfabrikken. Utgangspunktet var en frustrert truckfører.

Lager- og terminalansatte følte å måtte risikere livet, og at det gikk på helsa løs, spesielt under tøffe forhold i vinterhalvåret.

Lastbiler og trailere skled fra rampene under lasting og lossing, og hvor sikringen ellers var lik null.

I årenes løp ble ulike løsninger prøvd ut for å bedre forholdene. Det endte med de klassiske stoppklossene som den sikreste løsningen.

Løsningen kom

Men så kom idéen om å kontakte Nybergs Maskin AB, og som med sine kreative ingeniører utviklet produktet til det det er i dag.

Nybergs har siden hatt ansvaret for produksjon, montasje og installasjon av SweDock-produktene.

– Har du en sikker laste- og losseordning? er det stadig tilbakevendende spørsmålet fra Bergström, når han nå jakter det norske markedet.

Han har da også fått positiv respons fra kunder som har fått installert produktene uten å bli skuffet.

– Hver dag arbeider vi med å oppfylle våre kunders krav og forventninger. Vår målsetting er at kundene blir så fornøyd at de blir våre ambassadører, sier Bergström.

Storkunder

Schneider-Electric på ELKOs fabrikk i Åmot er en av SweDocks storkunder gjennom flere år. ELKO er landets ledende leverandør av elektromateriell.

Selv om det meste av storkunde-massen ligger i Sverige, har selskapet også kunder i Finland, England og Spania.

Michelin, Schneider Electric, Mondi, Stora Enso, Clas Ohlson, Ericsson og ICA er storkunder som har installert SweDock.

– I dag har du vel svaret klart på hvorfor kunden skal velge SweDock?

Lastebilens ene hjul låses fast før lossing kan startes. SweDocks lastsikringsutstyr er enkle å montere som sikrer lastingen og lossingen av lastebiler ved rampene.
Lastebilens ene hjul låses fast før lossing kan startes. SweDocks lastsikringsutstyr er enkle å montere som sikrer lastingen og lossingen av lastebiler ved rampene.

– Det er ingen tvil om at lager- og terminalansatte, truckførere og lastebilsjåfører får et trygt arbeidsmiljø med vår løsning. Sjefer og ansvarlige kan føle at ulykkesrisikoen reduseres. Skader på medarbeidere som ellers ville oppstått elimineres, sier Bergström.

– Og dessuten, forteller han, - det oppnås gevinster i en raskere og mer effektiv logistikk i laste- og lossesituasjonen.

SweDocs utrustning

 

SweDock er et sikkerhetsutstyr som er laget for å sikre og lette arbeidet med lasting og lossing av gods. Det er enkelt og brukervennlig, og det blir verdsatt av så vel lastebilsjåfører som terminal- og lagerpersonell.

Installasjonen

Installasjonen er rotert mot lastbuken på bil eller trailer, og har en festningsarm med stor hydraulisk kraft.

Bilen eller traileren vil være låst i posisjon mens SweDock-kontrollen låser port og/eller lasteplass. Alle lastefunksjoner er tilknyttet et samarbeidende sikkerhetssystem. Truckfører kan kjøre trygt om bord og være sikker på at ingen ulykke vil skje.

SweDock inkluderer kontrollknapper og lyssignaler ved manøverarmen, men også lys- og alarmsignaler til innsiden av døren.

Hardfør

Utstyret har flere års levetid i all slags vær- og klimaforhold. Den robuste konstruksjonen er laget av galvanisert stål, designet for tung bruk.

Sikringsarmen styres fra et skap som inneholder hydraulisk enhet og elektriske komponenter. SweDock har en programmerbar kontroller som også sørger for at det alltid er en strammingskraft på armen.

Ytterligere fordeler er at utstyret ikke sitter fast i bakken. Den kan lett svinges bort for rengjøring, snørydding eller andre behov.

Utdannet personale fra SweDock utfører installasjon og yter service for å sikre en kostnadseffektiv og sikker laste- og losseprosess til enhver tid.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS