Engcon og OilQuick utvider samarbeidet. Fra venstre: Stig Engström (eier og grunnlegger av Engcon AB) og Henrik Sonerud (administrerende direktør i OilQuick AB).
Engcon og OilQuick utvider samarbeidet. Fra venstre: Stig Engström (eier og grunnlegger av Engcon AB) og Henrik Sonerud (administrerende direktør i OilQuick AB).

OilQuick og Engcon utvider samarbeidet

Skal hjelpe hverandre med å utvide i henholdsvis Norden og i land med tysktalende befolkning.

Publisert

OilQuick er spesialist på helautomatiske hurtigkoblingssystemer, og Engcon er spesialist på tiltrotatorer og tilbehør til gravemaskiner. I løpet av sommeren og høsten 2019 har de to valgt å utvide samarbeidet.

- De to virksomhetene har lenge hatt et godt samarbeid, men nå har vi valgt å utvide dette. Man kan enten gjøre som konkurrentene og kopiere produkter, eller så kan man gjøre som oss og samarbeide for å oppnå suksess, sier Henrik Sonerud, administrerende direktør i OilQuick AB.

- Engcon og OilQuick utfyller hverandre svært godt, og vi er overbevist om at vi kommer til å hjelpe hverandre med å styrke vår ledende posisjon ytterligere, både når det gjelder helautomatiske hurtigkoblingssystemer og tiltrotatorer, kommenterer Stig Engström, eier og grunnlegger av Engcon AB.

OilQuick med «Engcon Inside»

Gjennom samarbeidet med Engcom, utvider OilQuick sitt utvalg av tiltrotatorer til å omfatte flere produsenter.

- Det er viktig å poengtere at det fortsatt blir mulig å få tiltrotatorer også fra andre produsenter, sier Sonerud.

OilQuick vil med dette nye samarbeidet kunne tilby tiltrotatorer med OQ-koblinger sammen med Engcons tiltrotator. Serien får OilQuicks karakteristiske gråfarge og vil bli markedsført under OilQuicks varemerke og navn. For å tydeliggjøre opphavet blir produktene merket med «Engcon Inside».

- Vi vil absolutt reklamere med Engcons navn. Det borger for kvalitet, og det vil vi selvsagt utnytte. Det er jo et klart salgsargument, og kvalitet har alltid hatt høy prioritet hos oss i OilQuick, sier salgssjef Johan Lindqvist i OilQuick AB.

- En av Sveriges største forhandlere av nettopp tiltrotatorer kommenterte samarbeidet slik:
«Endelig [får vi] det beste fra to verdener, nå kan vi selge nøyaktig det sluttkundene har etterspurt – topp kvalitet i koblingene OG topp kvalitet i rotorkroppen», sier Lindquist.

Hjelper hverandre geografisk

Både OilQuick og Engcon forventer å ha stor nytte av samarbeidet. Fremfor alt skal de hjelpe hverandre å vokse i forskjellige geografiske markeder.

Engcon er sterke i Norden, og der ser OilQuick en mulighet til å selge store volumer av tiltrotatorer med OilQuick-teknologi. Markedet etterspør denne kombinasjonen.

OilQuick har sitt hovedmarked i de tysktalende landene. Bare det siste året har de levert over 3500 OilQuick-hurtigkoblinger der. Så det er klart at det er et stort vekstpotensial for Engcons tiltrotator i årene som kommer der. Engcon har lenge jobbet for å øke salget i Tyskland og resten av Europa.

Stort marked i vekst

Den siste tiden har Franz Schauer, som er CEO for OilQuick Deutschland, og Martin Engström, som er CEO for Engcon Tyskland (og sønn av Stig Engström), samarbeidet tett om å utarbeide et kundetilpasset tiltrotatorprogram – fullt ut tilpasset kundenes krav i dette store vekstmarkedet.

De vanligste tiltrotatorstørrelsene, utstyrt med OilQuick-modellene OQ65 og OQ70/55, er tilgjengelig for levering umiddelbart.

OilQuick Deutschland flytter tidlig neste år inn i nybygde, moderne lokaler i Steindorf, der et kompetansesenter for videre samarbeid om utvikling, produksjon og service er under bygging. I de nye lokalene blir det også et automatisert reservedellager som skal sikre rask reservedellevering.

Modellprogram

Alle modeller vil bli tilgjengelige i alle land der OilQuick har salg i dag. Modellprogrammet kommer til å omfatte alle Engcons modeller for gravemaskiner, fra 1,5 tonn til 33 tonn. Først ut i OilQuicks sortiment, er modellene for 14–19 tonn. Tiltrotatorene får navnet OQTR-E og er ventet klare for levering i første eller andre kvartal 2020, avhengig av modell.

- Samarbeidet vil gi en betydelig reduksjon i leveringstidene våre. Tidligere har vi hatt for lange leveringstider på tiltrotatorer. Med Engcons produksjonslinje og vår egen foredlingsverdi får vi både korte leveringstider og mer attraktive priser, forklarer Johan Lindqvist i OilQuick AB.

- Vi får dessuten en bedre ettermarkedsservice enn tidligere for tiltrotatorer. Dette er en viktig del av samarbeidet og noe vi stadig får høre fra kundene våre. Garanti, service og reservedelhåndtering er nesten avgjørende for et salg i dag.

Powered by Labrador CMS