Slik skal Bien borettslag i Oslo bli.
Slik skal Bien borettslag i Oslo bli.

Nytt byggetrinn på Vollebekk

Publisert

Obos Nye Hjem har gitt Veidekke oppdraget med å bygge Bien borettslag, som er fjerde byggetrinn med 116 leiligheter og et parkeringsanlegg på Vollebekk i Oslo øst. Kontrakten er en totalentreprise verdt 222 millioner kroner.

Dette byggetrinnet består av en tredelt og en firedelt bygningskropp fra fire til seks etasjer over bakken samt garasje, sykkelparkering, boder og tekniske rom under bakken. De 116 to-, tre- og fireroms leilighetene varierer i størrelse fra 43 til 97 kvadratmeter. Det blir flere felles takterrasser med beplantning og ulike sitte- og oppholdsmuligheter, og felles uteområder.

- På Vollebekk har vi vært med på å utvikle prosjektet helt fra starten av. I godt samspill har alle aktører vært involvert for å sikre en optimal og helhetlig byggeprosess. Vi takker nok en gang for tilliten, og for at vi får være med på å omdanne Vollebekk til et attraktivt bomiljø, sier direktør Anders W. Haugen i Veidekke Bygg Oslo.

Vollebekk ligger i bydel Bjerke øst i Oslo, og har i mange år vært kjent som industriområde. Dette endres nå gjennom et stort byutviklingsprosjekt hvor store deler skal bygges opp helt på nytt. Når det står ferdig vil det nye boligprosjektet totalt bestå av over 800 boliger og noe næringsvirksomhet. Vollebekk blir en grønn og urban bydel bare 13 minutter med T-banen fra Jernbanetorget, men samtidig kort vei til flotte turområder og Lillomarka. 

Byggearbeidene starter i midten av november med planlagt ferdigstillelse høsten 2021.