Arkivbilde. Kjøretøyet på bildet var ikke innblandet i den omtalte hendelsen.
Arkivbilde. Kjøretøyet på bildet var ikke innblandet i den omtalte hendelsen.

Omdirigering av trafikken var ransforsøk


Publisert

Ved 23-tiden torsdag 28. november, ble en 23-årig lastebilsjåfør utsatt for et ransforsøk på riksvei 56 utenfor Eskilstuna i Sverige.

Da sjåføren var på høyde med Alberga ble hun ifølge ekuriren.se stoppet av to menn i varselvester som hevdet at veien var stengt lenger fremme. De sa til sjåføren at hun skulle kjøre etter dem, noe hun gjorde.

Mennene kjørte en hvit kassebil, og de ledet lastebilen inn på mindre veier.

Snart innså sjåføren at alt ikke var som det skulle være. På dette tidspunktet var varebilen bak lastebilen, og ifølge politiet kunne lastebilsjåføren ikke fortsette fremover på veien heller.

Det eneste kvinnen kunne gjøre, ifølge ekuriren, var å låse seg inn i førerhuset og vente. Mennene gikk nå gjennom lasten, men fant ikke noe som var verdt å stjele. Etter en stund gikk sjåføren ut av lastebilen for å orientere seg. Hun trodde at de to mennene hadde forlatt stedet, men det hadde de ikke gjort.

Ifølge Peter Gustafsson, inspektør hos politiet i Eskilstuna, begynte mennene å rive og slite i kvinnen. Hun klarte imidlertid å rive seg løs og nok en gang låse seg inne i førerhuset. Nå ringte hun sin transportleder for å slå alarm.

Mennene forsvant fra plassen og politiet har ingen mistenkte i saken. Politiet oppfordrer til forsiktighet dersom noen skulle komme ut for noe lignende.

- Sjåføren fikk inntrykk av at mennene i sine vester kom fra Trafikverket. Men dersom veien hadde vært stengt, burde det ha vært skiltet på stedet. Dersom det virkelig var folk fra Trafikverket, burde de hatt kjøretøy på stedet med Trafikverkets logo. Hadde det vært snakk om en ulykke, hadde sannsynligvis politiet vært der. Så man må gjøre en bedømmelse selv. Er man usikker, ring politiet eller Trafikverket, sier Gustafsson.

Denne artikkelen ble først publisert på Trailer.se. Se siste nytt innen transportbransjen i Sverige der.