Frank Karling hos CF Maskin med traktorregistrerte Claas Scorpion 756 Varipower teleskoplaster.

Første traktorregistrerte

CF Maskin klargjør i disse dager den første Scorpion-teleskoplasteren fra Claas som er typegodkjent og registrert som traktor.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

- Vi ser på det som en stor fordel å kunne tilby norske gårdbrukere en hurtiggående lastemaskin de kan kjøre med vanlig traktorsertifikat. Scorpion er godkjent for å kjøre i 40 km/t og har meget god førerkomfort, fremhever Frank Karling hos CF Maskin.

Claas-forhandleren med avdelinger i Østfold, Follo og Trøndelag var først ut med å selge den nye generasjonen Scorpion, som fra 1. januar 2020 kan typegodkjennes som traktor. Maskinen det er snakk om er toppmodellen hva angår løftekraft, Scorpion 756 Varipower som løfter 5,6 tonn på 7 meters løftehøyde.

Fullspekket med utstyr

Claas Scorpion produseres i Telfs i Østerrike av familieeide Liebherr, som fra 2017 har gått i kompaniskap med familieeide Claas for å lage hjul- og teleskoplastere til sistnevnte gjennom en OEM-avtale.

Teleskoplasteren har sentralsmøring.

Maskinen de nå klargjør på avdelingen i Skiptvet, er fullspekket med utstyr, arbeidslys, kameraer og med et hydraulikkoppsett skreddersydd etter kundens ønske. Etter avtale med kunden vil den stå til disposisjon for testkjøring også for andre kunder som ønsker en Scorpion-gjennomgang.

Interiøret.

- Denne maskinen har firesylindret Deutz-motor på 156 hestekrefter og den største hydraulikkpumpa som yter inntil 200 l/min. Det gjør den kvikk og rask, både på utskyv og løft. Transmisjonen er trinnløs fra 0 til 40 km/t, og med sving på fire hjul blir den svært smidig. For den som er vant til å kjøre traktor med frontlaster er det som natt og dag, sier CF-sjefen.

Modellutvalg

Hos importøren Norwegian Agro Machinery bekreftes den økende interessen i markedet.

- Vi viste Scorpion på både Dyrsku’n og Agrovisjon i fjor høst og har jevnt med forespørsler. Fram til nå har Scorpion-familien bestått av sju modeller med løftekraft fra 3,5 til 5,6 tonn og løftehøyde inntil 9,75 meter, men på Agritechnica i fjor høst ble også en åttende modell introdusert. Scorpion 960 blir da ny toppmodell, med 6 tonn løftekraft på inntil 8,79 meter løftehøyde, sier Heming Kornstad, produktsjef hos Norwegian Agro Machinery.

Powered by Labrador CMS