NYHET: Maskin Mekano har utviklet dette mobile VSI-knuseverket (VSIH T7) sammen med selskapet SCP AB.

VSI-knuser på stylter

HØYREIST: Den svenske produsenten Maskin Mekano lanserer en ny og «lettflyttet» VSI-­mobilknuser på høye støttebein.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Knuseverket veier ca. 26 tonn, er 13 meter langt, har tre meters transportbredde og 3,5 meters transporthøyde.

Med de høye «styltene» nærmer verket seg litt et stasjonært når det er i drift. Samtidig gjør høy bakkeklaring at det er enkelt å holde rent under verket, samt at det er enkelt å kjøre en henger inn og under når verket skal flyttes.

Kubiseringsknuseren (Vertical Shaft Impactor) har fått navnet VSIH T7 og inngår i Maskin Mekanos modulbaserte sortiment som er utviklet for høy fleksibilitet og sikkerhet, samt elektrisk drift. VSIH T7 er en «ett bånd inn/ett bånd ut-maskin», og den har en «on-board»-returtransportør som er kompatibel med Maskin Mekanos sikteverk SH 1503. Den kan også settes opp mot sikteverk fra andre leverandører.

Maskinen har en rekke tilpasninger for å kunne synkroniseres med andre maskiner i knuse/sikte-prosessen. VSI-knuseren har to touchskjermer for individuell start av motorer, og for overvåkning og regulering av turtall for knuseren.

TRANSPORT: Slik ser anlegget ut på vei til eller fra nye oppdrag.

Tror på VSI

Svenske Maskin Mekano har i 15 år utviklet utstyr til knusebransjen for å sikre konstant og nøyaktig sluttprodukt. Dette har ført selskapet også over på å utvikle VSI-knuseverk.

- Vi tror det blir mer og mer VSI-knusing. Blant annet fordi man benytter mye knust materiale i betongindustrien, på grunn av kulemølleverdien til bruk i asfalt, og vi ser en tendens av generelt mer nedknusing av materialer. I tillegg er VSI i sterk konkurranse med konknusing når det kommer til slitasje. Det blir mye knusing stein-mot-stein, som sparer slitedeler, sier daglig leder Daniel Smedenman i Maskin Mekano til A&T.

PS: Det første anlegget ble levert til den norske kunden Forset Grus AS med hovedbase på Melhus utenfor Trondheim. Maskinen benyttes nå på et anlegg like ved Molde.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS