En av entreprenør E. Gauslå & Sønners mange maskiner.

B&G AS blir hovedeier av E. Gauslå & Sønner AS

E. Gauslå & Sønner AS er et entreprenørselskap fra Arendal med ca. 50 ansatte og årlig omsetning på ca. 100 millioner kroner.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Bertelsen & Garpestad AS kjøper 51 % av aksjene i Industritoppen Invest AS, som eier Gauslå Holding AS som eier Gauslå Invest AS og E. Gauslå & Sønner AS.

Gauslå Invest har også eierskap i disse selskapene:

  • Bliksåsen Panorama AS, eierandel 50 %
  • Blakstadheia Næringspark AS, eierandel 29 %
  • Skarsbu Næringspark AS, eierandel 50 %.

Ekspansjonen er et ledd i B&Gs overordnede strategi om å være et nasjonalt selskap og det ledende entreprenørfirmaet regionalt.

Gauslå fortsetter som daglig leder

E. Gauslå & Sønner AS har ca. 50 ansatte og omsetter for ca. 100 millioner kroner årlig. Det er et familieselskap fra Arendal, med Øystein Gauslå som daglig leder. Det skal han fortsatt være.

Øyvind Langemyr, daglig leder i Bertelsen & Garpestad AS, er også fra Arendal, så de to kommuniserer bra og snakker «samme språk», bokstavelig talt.

- Gauslå har dedikerte og flinke medarbeidere og har liten «turnover» og god kontinuitet i arbeidsstokken, noe vi i B&G verdsetter, sier Langemyr.

Kjøpet skal gi begge selskaper fordeler med større innkjøp, mer kompetanse, større kapasitet, og synergier generelt.

Gauslå skal fremover samarbeide med B&G-selskapene Egersund Betongteknikk og BG Eiendom, på utvikling av boliger.

Krav om 30% egenandel

Egenkapitalen i selskapet er på 32.7 % som tilfredsstiller B&Gs krav om 30% egenkapital. Gjeldsgraden er lav, og gir rom for å øke resultatgraden og omsetning ytterligere, ifølge B&G.

- Dette vil styrke oss i arbeidet med å få de gode kontraktene for Statens vegvesen og Nye Veier og også serve det lokale og regionale markedet, sier Langemyr.

- En omfattende Due Diligence er utført og viser god underliggende drift, god ekspertise på VA-anlegg, bra « know-how» og ønske om å være en solid aktør i sørlandsmarkedet. B&G er glade for å jobbe sammen med dette flotte firmaet i fremtiden og skal fremdeles begeistre og ta ansvar lokalt.

Bertelsen & Garpestad AS omsatte i 2019 for 1,2 milliarder kroner med et bruttoresultat på over 100 millioner kroner. Ordrereserven er 1,2 milliarder kroner. Konsernet omsatte for nærmere 1,6 milliarder kroner.

Powered by Labrador CMS