Norsk Gjenvinning oppretter nytt selskap

Skal utføre tjenester innenfor vann- og avløp, inspeksjoner, håndtering av flytende farlig avfall og annen industriell rengjøring.

Publisert Sist oppdatert

Norsk Gjenvinning-konsernet oppretter en ny forretningsenhet innen divisjon NG Vekst. Det nyopprettede selskapet NG HøyVaTek AS skal ta over den delen av Norsk Gjenvinning AS som har utført tjenester innenfor vann- og avløp, inspeksjoner, håndtering av flytende farlig avfall og annen industriell rengjøring.

NG HøyVaTek AS vil sammen med IBKA inngå i satsingsområdet for industritjenester: Nordic Industrial Services (NIS).

- Ved å samle disse tjenestene under NIS styrker vi vår kompetanse gjennom å skape ett felles fagmiljø som gir oss bedre forutsetninger til å imøtekomme kundenes behov og for å skape løsninger for deres utfordringer, sier divisjonsdirektør i NG Vekst, Henning Flaig.

Ny divisjonsdirektør i NG Vekst

I august 2020 overtok Flaig rollen som divisjonsdirektør i NG Vekst og ble med det en del av konsernledelsen.

Den første tiden gikk med til å bli kjent med divisjonen og selskapene. Selv om samfunnet var preget av covid-19-pandemien da han startet, tillot smittesituasjonen allikevel at han kunne reise rundt og møte den norske delen av organisasjonen for å bli kjent med nye kolleger og deres arbeidshverdag og utfordringer.

- For å få en forståelse av verdiskapningen og forskjellene i de ulike selskapene og deres forretningsmodeller, var det viktig for meg å kunne være ute i drift og få innføringer fra ledergruppe og ikke minst driftspersonell som med stor tålmodighet tok meg som «lærling» med ut i feltet, sier Flaig.

For å forstå virksomheten, posisjonen og markedsdriverne har han også jobbet tett med strategi- og markedsavdelingen i konsernet.

- I felleskap har vi gjort grunnleggende analyser og basert på resultatene har vi sydd sammen en overordnet strategi. Jeg er overbevist at NIS-modellen er riktig for å imøtekomme behovene kundene våre har per dags dato og samtidig gi oss fleksibilitet til å utvikle i felleskap løsninger for å møte deres fremtidige utfordringer, sier han.

- Ledende innen tømme- og spyletjenester

- Norsk Gjenvinning AS har lenge vært ledende innenfor tømme- og spyletjenester, og gjennom NG HøyVaTek, som en del av satsingsområdet NIS, fokuserer konsernet nå på dette tjenestesegmentet med sterk kompetanse og kundebase i ryggen, avslutter Henning.