Fra venstre: Paul Håkon Endresen (salgssjef i Anleggsgruppen), Per Gunnar Holmgren (daglig leder Anleggsgruppen), Arne Vanvik (kontorleder i ABM) og Halgeir Olsen (forretningsutvikler i Felleskjøpet og styreleder i ABM).
Fra venstre: Paul Håkon Endresen (salgssjef i Anleggsgruppen), Per Gunnar Holmgren (daglig leder Anleggsgruppen), Arne Vanvik (kontorleder i ABM) og Halgeir Olsen (forretningsutvikler i Felleskjøpet og styreleder i ABM).

Anleggsgruppen kjøper Asfalt & Betong Maskiner AS

Felleskjøpet Agri har vært eier av Asfalt & Betong Maskiner (ABM) i 12 år.

Publisert Sist oppdatert

Sommeren 2021 ble Anleggsgruppen gjort kjent med at Felleskjøpet Agri ønsket å selge aksjene i Asfalt & Betong Maskiner AS. For Anleggsgruppen var dette av stor interesse da Anleggsgruppen var i gang med å se på en etablering i Midt-Norge.

- Felleskjøpet Agri er glade for at en solid aktør som Anleggsgruppen nå tar over vår eierandel i Asfalt og Betong Maskiner. Anleggsgruppen har kompetansen og bransjeerfaringen til å utvikle Asfalt og Betong Maskiner videre i årene som kommer, sier Hallgeir Olsen, som er forretningsutvikler i Felleskjøpet og nåværende styreleder i Asfalt og Betong Maskiner.

ABM er en landsdekkende leverandør av maskiner til bygg- og anleggsentreprenører samt til kommunale og statlige etater

ABMs produkter

ABM er delt i hovedsakelig tre produktgrupper:

Asfalt & Betong Maskiner AS

  • Lokalisert på Heimdal utenfor Trondheim
  • Grunnlagt i 1986
  • 9 Ansatte
  • Omsetning 2020 for ca 50 millioner kroner

1. Kantklipp med produktet Slagkraft som de er en eneimportør av, og Greentech som et enklere alternativ hovedsakelig for traktormontering.

2. Betongutstyr som tromler til betongbiler fra Imer, blandeverk fra Imer og håndutstyr/maskiner som vibrostaver og glattemaskiner (hånd og sitte maskiner) til betong fra Lievers og Whiteman.

3. Asfaltutstyr som asfaltcontainer, klistre/limutstyr, overflatebehandling, kokestøpe-asfaltutstyr, joint sealing, blow-tacher/lappekanon og tarbox for håndlegging av asfalt.

Anleggsgruppen

  • Lokalisert i Lier utenfor Drammen
  • Fyller 10 år i november 2021
  • 15 ansatte
  • Omsetter for ca. 140 millioner i 2020
  • Anleggsgruppen er i dag eksklusiv importør av: Ammann vibroplater, tandemvalser, anlegggsvalser og asfaltutleggere. Bobcat minigravere, kompaktlastere og hjullastere. Rubble Master knuseverk og sikteverk.
  • Anleggsgruppen har ett landsomfattende nettverk med salg og service

- Mange likhetstrekk

- Asfalt & Betong Maskiner er en bedrift som har veldig mange likhetstrekk med Anleggsgruppen. Vi ser mange gode synergieffekter til samme og nye kundegrupper. Det gleder oss stort å bli kjent med den gode gjengen i Trøndelag, skriver Anleggsgruppen i en pressemelding.

- Med kjøp av ABM vil Anleggsgruppen styrke sin tilstedeværelse i Midt-Norge, vi vil over en periode tilføre produktene Ammann og Bobcat inn til selskapet, står det videre.

Asfalt & Betong maskiner blir å finne sammen med Anleggsgruppen på Vei & Anlegg 2022.

Powered by Labrador CMS