ILLUSTRASJONSBILDE: Fem teleskoptrucker ble stjålet på frekt vis i løpet av søndagen.

Bobcat teleskoptrucker stjålet i helgen

To personer er arrestert.

Publisert Sist oppdatert

Scanlift Maskins datterselskap Trøndelag Trucksenter AS ble frastjålet fem stk. Bobcat teleskoptrucker i helgen. Tyveriet ble oppdaget i dag tidlig.

Norsk politi samarbeider med politiet i Sverige i etterforskningen. 

Svensk politi har arrestert to personer og funnet fire (i skrivende stund ventes avklaring på dem femte) maskiner verdt over fem millioner kroner ved hjelp av GPS-sporing på en av maskinene, får AT.no opplyst fra Scanlift Maskin.

Daglig leder John Eide i Trøndelag Trucksenter forteller til Nidaros.no at innbruddet trolig har skjedd mellom midnatt og kl. 01.30 natt til søndag.

– Vi har en bom inne på området. De har brutt seg inn i maskinene og kjørt dem ut gjennom der flaggstengene står og mest sannsynlig losset dem over på noen lastebiler, sa Eide til Nidaros (krever abonnement) mandag formiddag.

- Dette er vanvittig godt arbeidet av politiet. Vi anmeldte saken halv ti i dag. Halv ett fikk vi beskjed om at to personer var tatt av svensk politi på et industriområde nord for Uddevalla, sier Eide til AT.no.

Eide forteller videre at det var to utleiemaskiner, en kundemaskin og to nye som ble tatt. Utleiemaskinene har et eget sporingssystem, som tyvene hadde klipt bort. Men de var tydeligvis ikke klare over Bobcat Machine IQ-sporingssystemet som er på maskinene fra fabrikk. Så når maskinene ble kjørt av bilene i Sverige, var det en smal sak å se hvor tyvene befant seg. 

Powered by Labrador CMS