Dronefoto av dagsonen i Endelausmarka mellom Skogafjelltunnellen og Lyshorntunnelen i juni 2020.
Dronefoto av dagsonen i Endelausmarka mellom Skogafjelltunnellen og Lyshorntunnelen i juni 2020.

Gikk på rulleskøyter i tunnel - kan utsette stor veiåpning

Det var «stilleperiode» i tunnelen da uvedkommende tok seg inn i den.

Publisert Sist oppdatert

Lørdag kveld ble det observert uvedkommende på rulleskøyter i den nye Lyshorntunnelen som etter planen skal åpnes 21. oktober sammen med resten av det store veisystemet E39 Svegatjørn-Rådal.

Lyshorntunnelen er en 9300 meter lang toløps motorveitunnel under bygging på Europavei 39 mellom Os og Bergen. Byggestart var våren 2015. Tunnelen var ferdig sprengt sommeren 2019.

- Det ser kanskje stille ut ved E39 Svegatjørn-Rådal, men akkurat nå gjennomføres en kritisk test før hele veisystemet kan godkjennes av Vegtrafikksentralen. Dette kalles en «stilleperiode», sier prosjektleder Kelly Nesheim Iversen.

I denne testperioden overvåkes alle systemer knyttet til sikkerhet, sensorer, elektrisk anlegg med mer. Blir denne avbrutt slik som nå, må testen starte på nytt.

- Får vi ikke gjennomført denne uten forstyrrelser blir ikke anlegget godkjent, og da står åpningsdatoen i fare, noe vi synes er veldig synd om skulle skje, sier prosjektleder Kelly Nesheim Iversen.

Tunnelene er utstyrt med overvåkningskamera og Vegvesenet har bilder av de uvedkommende som tok seg inn i tunnelene. Statens vegvesen vurderer å politianmelde saken.

- Vi håper vi slipper flere slike hendelser slik at vi kan åpne som planlagt til glede for alle, sier Iversen.

Powered by Labrador CMS