Prosjektleder Jan Lima i Hæhre Entreprenør AS og byggeleder Edvin Rye i Statens vegvesen markerer gjennomslag i tunnelen i Kvamskleiva denne uken.
Prosjektleder Jan Lima i Hæhre Entreprenør AS og byggeleder Edvin Rye i Statens vegvesen markerer gjennomslag i tunnelen i Kvamskleiva denne uken.

Gjennomslag i E16 Hugaviktunnelen

Gjennomslaget kommer 23. juni. Hæhre Entreprenør fyrte av første salve fra vest 20. januar og fra øst 6. april. Siden påske har entreprenøren boret, sprengt, sikret og kjørt ut tunnelmasse med en fart på 20 meter om dagen.

Publisert

- Folka i Hæhre er superflinke. Vi har klart å holde tempoet oppe i veibyggingen til tross for et tøff vinter med mye vær. Så langt har vi også unngått koronasmitte, sier byggeleder Edvin Rye i Statens vegvesen.

En ting er uker med streng kulde. Kraftig vind med orkan i kastene førte også til problemer for veibyggerne i Vang. Uværet skapte krøll for en 300 meter lang og ti meter dyp siltgardin som skulle holde finstoffene på plass. Det førte til for høye verdier av finstoffer i Norsvinfjorden, og brefarge på Ryfossen.

- Hæhre monterte opp en ny gardin som tålte vind bedre. Det fikset problemet, sier Rye.

Etter gjennomslaget skal Hæhre Entreprenør frakte tunnelmasse fra vestsiden av Kvamskleiva gjennom tunnelen til fyllingen i Hugavika.

- Trafikksikkert og effektivt

- Når E16 trafikken kjører gjennom tunnelen og under den midlertidige E16 brua i Hugavika får vi en effektiv anleggsvei som hvor anleggstrafikken ikke kommer i konflikt med trafikken på E16, sier Rye.

Det gjenstår fortsatt mye arbeid før det kan settes på trafikk gjennom Hugaviktunnelen. Den utsprengte tunnelen skal sikres ferdig og innredes med trafikksikkerhetsutstyr.

Det skal trekkes ca. 60.000 meter kabler i den 1,8 kilometer lange tunnelen.

- Østlandsvei i vestlandsterreng

Prosjektleder Jan Lima hos Hæhre Entreprenør er også veldig fornøyd med anleggsarbeiderne, og det gode samarbeid med Statens vegvesen.

- Vi bygger ny vei i vestlandsterreng på Østlandet. Likevel har vi god framdrift, uten at vi har hatt noen arbeidsulykker. Samtidig er dialogen god med byggherren. Vi får tatt de nødvendige avklaringene raskt underveis, sier Lima.

Ny E16 gjennom Kvamskleiva skal etter planen åpnes i slutten av februar 2023.

Powered by Labrador CMS