TREKKPLASTER: Ola Bjørn Haugsland (t.h) og Bjarne Bøe (Nasta) foran hjullasteren Hitachi ZW220LC som nylig kom til Norge. Foto: Bjørn E. Eriksen

Haugslands privilegium

HJEMMEBANE: Da Nastas servicesamarbeidspartner Haugsland AS for tre år siden flyttet inn i nyanlegget i Aksdal Næringspark på Haugalandet i Tysvær kommune, ante selskapet neppe at de samtidig hadde sikret seg en super plassering for den kommende maskinutstillingen, Sapiomessen.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

KUNDESOLGTE: Flere av Hitachi-maskinene skal rett ut til kunder etter utstillingen.

Mens de fleste andre Sapio-messedeltagere (27.-28. august) fikk sin tilmålte utstillingsplass, kunne Haugsland/Nasta breie seg ut i full bredde på eget anlegg. Butikk og kontorlokalene i bygget ble en god møteplass innendørs. I tillegg var det plassert bord og sitteplasser utenfor, og det var også rigget opp for servering under tak i verkstedet. På det store uteområdet var det stilt opp maskiner og utstyr i «bøtter og spann».

Ønskesituasjon

- Vi ligger permanent i utkanten av det som er benyttet som utstillingsområde, og sammen med Nasta har vi klart å få til en bred presentasjon av de merkene vi representerer. Her får vi vist alt, og samtidig er det god plass for de besøkende. Det er deilig å være i gang igjen å få møte messebesøkende kunder på eget anlegg, sier daglig leder Ola Bjørn Haugsland (45) som får full tilslutning av Nastas Bjarne Bøe (58).

GRAVER: Hitachi-gravene ZX 250LC hadde fått sentral plassering med god plass for nærmere studier.

I tillegg til et meget bredt program av Hitachis anleggsmaskiner presenterte Haugsland/Nasta også HPS Gripen, MSB slaghammere, Webers komprimeringsutstyr, og på plass var også flere av selskapets nye MAN servicebiler. Totalt er hele linjen servicebiler hos Haugsland byttet ut med 8 nye MAN, hvorav 4 er skapbiler bygd av Paltek AS mens de øvrige er med lasteplan. I tillegg kommer også et par mindre biler for rask serviceutrykking.

– Vi ser et klart resultatet av å ha bygd opp et godt service- og ettermarkedsopplegg med erfarne folk og med mulighet for både service, feilsøkning og oljeskift på maskiner, biler og landbruksmaskiner, uttaler Haugsland.

Blikkfang på messa

HILSTE PÅ: Ordfører Sigmund Lier (t.v.) i Tysvær kommune har tidligere innviet anlegget og var på plass for å hilse på Ola Bjørn Haugsland og staben.

En maskin selger Bjarne Bøe hos Nasta og Ola Bjørn Haugsland var spesielt glad for å ha på plass under utstillingen, var hjullastermodellen Hitachi ZW220. Denne er en oppgradering av forgjengeren og den første i ny 7-serie.

- Hjullasteren er et blikkfang her på standen og en maskin svært mange av de besøkende ville se. Vi hadde det rimelig travelt med presentasjon og visning av serie-7 hjullasteren, spesielt på lørdag, sier Bøe. Det samme gjaldt for øvrig også Hitachis 8-tonnsgraver, en maskin som er blant bestselgerne i klassen på Vestlandet.

- Vi hadde også jevnt kjør med presentasjon av de øvrige maskinene på standen fredag, og lørdag var det nesten i meste laget. Vi skulle nok gjerne også hatt Bell-dumpere på plass, men fikk det ikke til denne gangen. Med Kiesel-avtalen og Fuchs har Nasta også fått utvidet bredden i maskinprogrammet ytterligere, og det betyr også at det er blitt flere serviceoppdrag for Haugsland, sier Bøe.

Fellesnevner for samarbeidspartnerne Nasta og Haugsland er at begge noterer solid omsetningsvekst i regionen. Når det gjelder service har Haugsland stasjonert tre av sine servicebiler i Aksdal og de resterende ved hovedanlegget i Stavanger.

Powered by Labrador CMS