BLIR DATTERSELSKAP: Seabrokers Fundamentering, her ved daglig leder Ketil Solvik-Olsen, kjøper Jetgrunn. Lars Hoksrud er daglig leder i Jetgrunn, som nå videreføres som heleid datterselskap i Seabrokers-konsernet.

Jetgrunn kjøpes opp

– Veldig mange byggeprosjekter krever en miks av fundamenteringsløsninger, sier Ketil Solvik-Olsen, daglig leder i Seabrokers Fundamentering.

Publisert Sist oppdatert

Seabrokers Fundamentering kjøper Jetgrunn AS, og styrker sin posisjon innen jetpeling og spesialtjenester innen fundamentering.

– Veldig mange byggeprosjekter krever en miks av fundamenteringsløsninger. Dette kan vi nå tilby med enda større fagekspertise og mangfold. Vi er spesielt stolte over å få med oss Lars Hoksrud på laget. Han har gjennom flere tiår vært en pioner innen utvikling av jetpeling, og har svært høy faglig anerkjennelse som kan nyttiggjøres fra prosjektet er på tegnebrettet til det skal realiseres. Det skal vi bygge videre på nå når vi videreutvikler selskapet og gir enda flere byggverk trygg grunn å stå på, sier Ketil Solvik-Olsen, daglig leder i Seabrokers Fundamentering.

Jetgrunn skal videreføres som et datterselskap

Seabrokers Fundamentering satser friskt på å være den foretrukne medspiller i byggeprosjekter over hele landet. I fjor styrket selskapet satsingen på energibrønner, gjennom Seabrokers GeoEnergi. I tillegg opprettet de Seabrokers Dolomiti for å satse på spesialiteter innen faget.

– Gjennom Seabrokers Dolomiti, utfører vi blant annet KC-peling, horisontal boring, fjellsikring og jetpeling. Vi har hatt oppdrag fra dag en med veldig gode tilbakemeldinger fra våre kunder. Derfor ser vi på kapasiteten og kompetansen i Jetgrunn som en svært god måte til å ta satsingen et langt skritt videre. Nå får vi økt kapasitet med både erfarne operatører og god maskinpark slik at vi lettere kan ta på oss større prosjekter og parallelle oppdrag, sier Solvik-Olsen.

Jetgrunn skal videreføres som eget heleid datterselskap i Seabrokers Fundamentering, hvor både ansatte og maskinpark videreføres. Første prosjekt er rett rundt hjørnet, hvor Jetgrunn skal gjennomføre fundamenteringsarbeid i Dronningens gate i Oslo. Som en del av Seabrokers Group jobbes det også med flere potensielle prosjekter i Norge og utlandet.

Om Seabrokers Fundamentering

Seabrokers Fundamentering er et landsdekkende, helnorsk selskap med hovedkontor på Forus, og avdelingskontor i Bergen, Oslo, Bamble og Trondheim. 

Selskapet leverer «alt innen fundamentering – fra peling, spunting og boring til kc-peling og jetpeling». De er også en av Norges største innen energibrønner.

Selskapet har opplevd betydelig vekst over flere år, og omsatte for over 500 millioner kroner i 2022. De har rundt 100 heltidsansatte. 

De siste årene har selskapet tatt til seg flere lærlinger og jobber aktivt med å skape møteplasser for motorinteressert ungdom.

Powered by Labrador CMS