KORT: - Denne er kort og veldig kompakt, men med hytte som på større hjulgravere, sier salgsdirektør David Kristianslund i Volvo Maskin AS. Foto: Klaus Eriksen

Kort og kompakt hos Volvo Maskin

EWR 130E: Volvo Maskin AS hadde flere maskiner på standen på Transportmessa. Blant de nyeste var hjulgraveren Volvo EWR 130E på 13,5 tonn.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Maskinen var ny i april/mai, og selv om Volvo Maskin AS har levert noen få enheter til norske kunder, regnes maskinen som temmelig fersk på markedet.

Salgsdirektør David Kristianslund omtaler den nye 13-tonneren som kort og veldig kompakt, samt at hyttemiljøet er som på en større hjulgravermodell. Toppfarten på vei er 30 km/t, noe som gjør den gunstig for rask flytting rundt i en kommune, for eksempel.

Delt skjær

Et par spennende detaljer, rett nok tilleggsvalg på maskinen, er firehjulsstyring og muligheten for delt skjær. Sistnevnte kan være effektivt der maskinen for eksempel jobber langs et fortau med høydeforskjell ned til veien. Det delte skjæret kan dermed senkes både ned på veien og til det høyere fortauet.

Kristianslund melder at Volvo Maskin på lik linje med en rekke andre maskinleverandører, sliter med leveringstiden på flere modeller. De to elektriske småmaskinene 2,5 tonns minigraver og 5 tonns hjullaster, kan Volvo Maskin levere relativt raskt, og det er kommet mer enn 100 bestillinger så langt av disse, men en del større maskiner er det mer utfordrende å fremskaffe raskt nok.

- En kunde ringte meg og sa at han kjøper alt vi har på lager, sier Kristianslund med et smil.

Powered by Labrador CMS