Salgssjef Morten Fjeld-Nielsen er klar med tredje generasjons tiltrotator på Engcons område på Vei og Anlegg i Lillestrøm.
Salgssjef Morten Fjeld-Nielsen er klar med tredje generasjons tiltrotator på Engcons område på Vei og Anlegg i Lillestrøm.

Lanserer ny tiltrotator i Lillestrøm

ENGCON: Nyheten som vises for første gang på Vei og Anlegg er tilpasset elektriske gravemaskiner.

Publisert Sist oppdatert

Engcon, produsent av tiltrotatorer, hurtigfester og tilbehør for gravemaskiner, kommer nå i 2022 med tredje produktgenerasjon.

Tilpasset elektriske gravemaskiner

For å møte fremtidens behov, tar det nye tiltrotatorsystemet et stort skritt fremover innen bærekraft med smart teknologi som reduserer drivstofforbruket og som er tilpasset for elektrifisering av gravemaskiner.

Tredje generasjon av tiltrotatorsystemet presenteres for første gang på Vei og Anlegg 11. – 14. mai i Lillestrøm.

Produksjonen starter i andre halvdel av 2022, med modellene EC319 for gravemaskiner 14–19 tonn og EC314 for gravemaskiner 9–14 tonn. Modellprogrammet skal deretter bli utvidet fortløpende.

- For å møte de økte kravene til elektrifisering, digitalisering, sikkerhet og bærekraft har vi utviklet en løsning som er tilpasset fremtidens gravebransje. Det nye tiltrotatorsystemet viser at Engcon ligger i forkant med innovative løsninger som driver utviklingen fremover for å redusere avhengigheten av fossilt drivstoff og dermed gravemaskinenes klimapåvirkning, sier Stig Engström, grunnlegger og eier av Engcon samt leder av selskapets produktutvikling.

Med en app kan man med den nye tiltrotatorgenerasjonen også oppnå en høyere grad av individuell tilpasning gjennom bedre muligheter for blant annet online fjerndiagnostikk og mobil support, ifølge produsenten.

EC-Oil

Den nye serien utstyres med EC-Oil, det automatiske hurtigkoblingssystemet som raskt og enkelt kobler tiltrotatoren og hydrauliske redskaper automatisk uten at føreren trenger å forlate førerhuset.

For å oppnå full kompatibilitet med dagens moderne gravesystemer inkluderer Engcon dessuten en nyutviklet tilt- og rotasjonsgiver som standard i tredjegenerasjonen. Giverne har en av markedets første «absolutte» sensorer samt Plug & Play-løsning for både integrerte og tredjeparts maskinstyringssystemer.

- Den tredje generasjonen blir vårt premiumprodukt der gravemaskinføreren får den aller nyeste teknologien som standard, samtidig som man får en energioptimalisert gravemaskin som blir enda smidigere å kjøre, sier Stig Engström.

Powered by Labrador CMS