Maskinansvarlig hos Wee.no, Jan Sigurd Bakken, i sving med den nye proff-minigraveren.
Maskinansvarlig hos Wee.no, Jan Sigurd Bakken, i sving med den nye proff-minigraveren.

Lanserer «proffgraver i miniformat»

Utstyrsleverandøren Wee.no lanserer nå gravemaskinnyheten Yuchai YC12 på det norske markedet. Dette er den minste gravemaskinen kinesiske Yuchai noen gang har bygget, og er en maskin utviklet for proffmarkedet.

Publisert

Kinesiske Guangxi Yuchai Heavy Industry Co. Ltd. har bygget gravere siden slutten av 1980-tallet, og var den første kinesiske produsenten som inntok det europeiske gravemaskinmarkedet. Siden september 2018 har agenturet og ansvaret for merket i Norge ligget hos maskin- og utstyrsleverandøren Wee.no.

Nå lanseres Yuchais siste nyhet, YC12, i Norge. Med sine 1000 kg er dette den minste maskinen i selskapets historie, forteller maskinansvarlig hos Wee.no, Jan Sigurd Bakken.

- Siden starten har Guangxi Yuchai vært opptatt av å levere store maskiner til proff- og utleiemarkedet globalt, med et fokus fra 3,5 tonn og oppover. Etter en rekke oppfordringer, blant annet fra oss her i nord, har de omsider valgt også å satse på minigravere, forteller Bakken.

Tekniske data Yuchai YC12

Lengde: 3200 mm

Bredde: 840 mm Høyde: 2320 mm

Maks graverekkevidde: 2950 mm Maks gravedybde: 1475 mm Graveskuffe Kapasitet: 0,02 m3

Motor: Koop KD192F (1 cyl.) 7,6 kW/3000 rpm Egenvekt: 1000 kg Maks gravekraft: 6,73 kN

Pris: fra kr. 100 000 + mva

- Produksjonen har likevel hele tiden vært med tanke på de profesjonelle brukerne, og utviklingen av YC12 har blitt gjort med utgangspunkt i de større maskinene. Derfor er YC12 betydelig kraftigere i konstruksjonen og har komponenter som de minste privatmarked-maskinene ikke kan skilte med, sier Bakken.

Joysticks og S30-feste

YC12 er en kompakt og allsidig gravemaskin tilpasset både konstruksjon- og anleggsarbeid, vedlikehold- og utvikling av hager og parker, for restaureringsarbeid eller rivning i trange omgivelser, eller for bruk i landbruksnæringen.

Nyheten er utstyrt med joysticks, som er en av de større forskjellene fra tilsvarende modeller og gjør maskinen presis og komfortabel å håndtere. Graveren har en maksimal gravekraft til skuffe på 8,38 kN.

YC12 er utstyrt med en Koop KD192F énsylindret Euro 5-motor som yter 7,6 kW ved 3000 o/min.

Førerplassen på Yuchai YC12.
Førerplassen på Yuchai YC12.

Yuchai YC12 leveres med vanlig kombihydraulikk, og har hurtigkobling størrelse S30. Maskinen er under sertifiseringsgrensen, men kan sertifiseres etter behov.

- Det norske proffmarkedet trenger en liten utfordrer i denne størrelsesklassen. Målet vårt er å tilby et produkt som er priset ikke bare for å lokke de profesjonelle aktørene, men også å friste mange av privatbrukerne opp et kvalitetsnivå, sier Jan Sigurd Bakken.

Powered by Labrador CMS