Kantslått er innstilt på fylkesveiene og skjer kun på natt på riksveiene.
Kantslått er innstilt på fylkesveiene og skjer kun på natt på riksveiene.

Mesta har innstilt kantklipping

Det er rett og slett for risikabelt å kantklippe fylkesveier sørøst for Oslo nå.

Mesta har innstilt kantklippingen på fylkesveinettet grunnet skogbrannfare i områdene sørøst for Oslo. 

– Vi følger brannvesenets råd om å redusere aktivitet som potensielt kan starte brann, sier prosjektleder i Mesta, Glenn Signebøen.

Han er, sammen med den andre prosjektlederen i området fra Mesta, Johannes Lemme Richards i tett kontakt med byggherre på veiene sørøst for Oslo og gjør løpende sikkerhetsvurderinger i arbeidet.

– Vi opprettholder kun klipping av de lovpålagte siktsonene, slik at vi opprettholder sikkerhet på veien, understreker Signebøen.

Foreløpig bare fylkesvei

Foreløpig fortsetter kantklipping på riksveiene. Årsaken er at her er det mer trafikk og lenger avstand til skog. Likevel foregår klippingen kun på nattetid og med ekstra brannslukker med. Denne klippingen er også i dialog med byggherre.

– Det er fremdeles noe fukt på natta som reduserer risikoen. Derfor klipper vi kun på natt, sier Signebøen. Han har lang erfaring med kantslått og har aldri opplevd å stifte brann i dette arbeidet.

– Men situasjonen er så alvorlig at vi må ta alle de forbehold vi kan og være føre var, sier Signebøen.

Fylkesveiene i følgende kommuner er berørt av innstillingen av kantklippingen: Hvaler, Sarpsborg, Halden, Fredrikstad, Rygge, Råde og Moss, Indre Østfold, Rakkestad, Sarpsborg, Skiptvet, Våler, Vestby, Råde, Moss og Marker

Riksveiene i følgende kommuner har nå kantslått kun på natt:

Riksveier i Fredrikstad, Frogn, Halden, Indre Østfold, Marker, Moss, Nordre Follo, Lillestrøm, Rakkestad, Råde, Sarpsborg, Vestby og Ås.

Powered by Labrador CMS