Fra venstre: Halgeir Halvorsen (daglig leder Ra1 Bygg AS), Øystein Ottersland (Agder Bil AS), Azad Hadjarpour (NF Fleet) og Geir Nesland Nilsen (daglig leder Ra1 Gruppen AS).

Ny logo og 25 nye varebiler

I dag ble det overlevert 25 nye Peugeot-varebiler til Ra1-ansatte på Sørlandet. Samtidig lanserte Bygg-, Anlegg- og Eiendomskonsernet Ra1 ny logo.

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Ra1 Gruppen AS, ble etablert som selskap i 2021. Initiativtakernes plan bak Ra1 Gruppen AS var å skape et regionalt og etter hvert nasjonalt entreprenør- og eiendomskonsern.

- Navnet Ra1 er et ordspill som knytter oss til nasjonalparken og det geologiske fenomenet Raet. Navne-assosiasjonen til Raet ble valgt både for å vise selskapets geografiske opprinnelse fra Agder/Sørlandskysten samt for å synliggjøre viktigheten ivaretakelse av vår flotte naturarv har for selskapet, skriver selskapet i en nyhetsmelding.

I løpet av 2021 ble følgende selskaper innlemmet (gjennom oppkjøp og fusjoner) som en del av Ra1 Gruppen AS:

  • HAG Holding AS (som blant annet er eier av byggselskapet Byggmester Asle Thorsen AS)
  • HBH Construction AS (som blant annet er eier av anleggsselskapet Haugholt Anlegg’s Service AS)
  • Solsiden Eiendom Utvikling AS (som eier et sjønært leilighetsprosjekt i Mandal)
  • 5G Entreprenør AS (et relativt nyetablert byggselskap i Arendal)
Nyprofilerte varebiler på lang rekke ble levert i dag.

De forskjellige selskapene blir nå hetende Ra1 Anlegg (med hovedkontor på Brokelandsheia i Gjerstad), Ra1 Bygg (med hovedkontor i Asdal i Arendal) og Ra1 Eiendom.

Konsernet har rundt 80 ansatte innen bygg og anlegg i datterselskapene, og mange varebiler (i tillegg til de 25 nye), anleggsmaskiner og lastebiler. Disse vil ikke ha den nye logoen, men dette blir ordnet når de erstattes av nye etter hvert.

Økonomi

Det var ansatte i Ra1 Bygg som mottok de nye varebilene.

Det jobbes i disse dager med ferdigstillelse av 2021-regnskapet for Ra1 Gruppen AS. Foreliggende tall tilsier at konsernet oppnådde en omsetning på ca. 270 millioner kroner med en resultatmargin på 4 – 5 %.

- Dette anser vi for å være meget tilfredsstillende sett i lys av alle de prosessene som selskapene i strukturen har gjennomgått de siste årene. Selskapene i Ra1 Gruppen AS har en historisk høy ordrereserve på over én milliard kroner. Foreliggende prognoser for 2022 viser en omsetningsvekst for gruppen til ca. 450 millioner kroner, med forventninger om tilsvarende prosentuell vekst i de påfølgende årene, står det i meldingen.

Ledelse og eiere

Ledergruppen i konsernet består i dag av leder for Gruppen samt ledere for datterselskapene.

Det er iverksatt en prosess for ytterligere styrking av ledelseskapasiteten i eierselskapet, for å styrke konsernet med felles servicefunksjoner innen økonomistyring, HMS, KS, YM og HR.

Eiere av konsernet er i dag:

  • Slippen Invest AS: 33,8 %
  • Haugholt Holding AS: 25,5 %
  • Brostad AS: 9,8 %
  • Valle Media AS: 9,2 %
  • Halgeir Halvorsen Invest AS: 5,0 %
  • Øvrige aksjonærer (ansatte): 16,7 %

Eierfordelingen har fremkommet etter en «omforent verdsettelse av de sammenslåtte og oppkjøpte selskapene samt innskutt kapital».

Styret i Ra1 Gruppen AS består i dag av: Jon Erik Brøndmo (styreleder), Rolf Inge Haugholt (styremedlem) og Geir Nesland Nilsen (styremedlem). Selskapet planlegger å utvide styret med ytterligere 2 – 3 medlemmer. Det jobbes med nå med å finne de rette kandidatene til dette.

Veien videre

Ra1 Gruppen AS er i stor vekst innen flere deler av BAE (Bygg, Anlegg og Eiendom)-markedet.

- Stor ordrereserve samt vedtatt beslutning om utvidelse av både markedssegmenter og geografiske nedslagsfelt gjør at rekruttering av både fagarbeidere og ledere på ulike nivåer vil være svært viktig for oss i tiden som kommer. Vi ønsker gjennom vår nye profil å ytterligere forsterke de gode merkenavn som allerede inngår som en del av gruppen. Under vår nye drakt vil vi etablere en fremtidsrettet og bærekraftig plattform for våre medarbeidere, kunder, leverandører og øvrige samarbeidspartnere, skriver selskapet i nyhetsmeldingen.

Powered by Labrador CMS