ENKELT: Nytt stativ fra Engcon for å parkere tiltrotatoren når den ikke er i bruk. Foto: Engcon
ENKELT: Nytt stativ fra Engcon for å parkere tiltrotatoren når den ikke er i bruk. Foto: Engcon

Ny løsning fra Engcon – lettere å transportere og oppbevare tiltrotatorer

Ny løsning fra Engcon – lettere å transportere og oppbevare tiltrotatorer

Publisert

Innføringen av automatiske redskapsfester betyr at stadig flere gravemaskinførere velger å koble fra tiltrotatoren når de trenger ekstra grave- eller løftekraft. I disse situasjonene kan det hende man må transportere tiltrotatoren et stykke bort fra arbeidsområdet, da det ikke alltid er ideelle grunnforhold akkurat der som arbeidet pågår. Derfor lanserer Engcon et oppbevaringsstativ for tiltrotatoren. Stativet løser dermed mange transport- og oppbevaringsutfordringer.

Kobles oftere av

For å forenkle håndteringen av automatiske redskapsfester på ulike typer underlag har Engcon utviklet et transport- og oppbevaringsstativ der føreren ganske enkelt parkerer tiltrotatoren.

– Siden vi introduserte det automatiske hurtigkoblingssystemet EC-Oil uten ekstra kostnad på våre maskinfester og overdelen på våre tiltrotatorer, har vi sett at stadig flere førere kobler tiltrotatoren av og på alt etter hvilken type arbeid de utfører, sier produktsjef Martin Engström hos Engcon.

Enkelheten er nøkkelen

Stativet er konstruert i kraftig metall og kan utstyres med valgfri innfesting. Stativet er utformet for å kunne bæres med pallegafler, noe som gjør det enkelt f.eks. med en hjullaster, kompaktlaster eller truck å bære tiltrotatoren som er beskyttet og godt tilkoblet i det nedre redskapsfestet.

– Enkelheten med å kunne koble tiltrotatoren av eller på uten å måtte forlate førerhuset, gjør at føreren kan optimalisere maskinen basert på jobben som skal gjøres, på en enkel og smidig måte. Dessuten beskyttes de automatiske koblingene under tiltrotatoren når du parkerer den i transportstativet, sier Martin Engström.

Transport- og oppbevaringsstativet har målene 1200 x 800 mm, som er det samme som en Europall og som dermed også passer i pallestativer beregnet for disse.

Powered by Labrador CMS