Slik er den foreløpige skissen av nye Tunna bru på rv. 3.
Slik er den foreløpige skissen av nye Tunna bru på rv. 3.

Sju vil bygge ny riksvei 3-strekning

Statens vegvesen har mottatt sju søknader i konkurransen om prosjektering og bygging av ny Tunna bru og 3 km utbedret og ny rv. 3 mellom Tynset og Kvikne i Innlandet.

Publisert

- Vi er svært fornøyde med den store interessen for prosjektet, og starter nå jobben med å velge ut de tre selskapene vi tar med oss videre, sier byggeleder Stig Johansen i Statens vegvesen.

Frem til 6. januar blir selskapenes dokumentasjon og kvalifikasjoner gjennomgått av Vegvesenet. Tre av de sju vil deretter få anledning til å levere tilbud på prosjektet.

Den nye strekningen som skal bygges er merket med rødt.
Den nye strekningen som skal bygges er merket med rødt.

Første tilbud skal etter planen leveres mot slutten av februar 2022. Tilbudene vil deretter bli evaluert, og Vegvesenet vil samhandle med de enkelte tilbyderne fram til endelige, bearbeidede tilbud i mai 2020.

Går alt etter planen, signeres kontrakt med entreprenør i løpet av første halvdel av juni 2022.

Disse entreprenørene har levert søknad:

  • Consto Anlegg Midt AS og Consto Anlegg Øst AS

  • Gjermundshaug Anlegg AS
  • HAB Construction AS
  • Johs. J. Syltern AS
  • Lesja Bulldozerlag AS
  • PNC Norge AS
  • Veidekke Entreprenør AS

- Vi hadde stor suksess med denne type tilbuds- og gjennomføringsstrategi på OPS-prosjektet for rv. 3 og rv. 25 i Løten og Elverum. Her så vi hvordan samarbeidet mellom en aktiv byggherre, og dyktige, kreative entreprenører og rådgivere i en totalentreprise ga et godt sluttresultat, forteller prosjektleder Taale Stensbye i Statens vegvesen.

Nå ser prosjektlederen frem til å videreføre praksisen også på en mindre entreprise, og samhandle med tilbyderne på samme måte i Tunna-prosjektet.

Powered by Labrador CMS