VELKOMMEN: Konsernsjef Olav Stangeland viser AT.no rundt på standen til Stangeland på MEFA Stavanger.

Stangeland viste stor bredde

STANGELAND: På hjemmebane må man vise seg litt ekstra frem.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

TUNGEN RETT I MUNN: Litt presisjonskjøring for gravemaskininteresserte på standen til Stangeland.

Konsernsjef Olav Stangeland tar AT.no imot på MEFAs trolig flotteste stand. Her er det splitter nytt utstyr som gravemaskiner, lastebiler, kraner, samt muligheter for å teste seg i presisjonskjøring med gravemaskin. En sandkasse med lekemaskiner for smårollinger var selvsagt også på plass. Og her skulle man heller ikke gå sulten videre etter besøket. Selvfølgelig var det grilling og rikelig med servering av både mat og drikke, samt at det var slått opp et stort telt man kunne slå seg ned i og hvile trøtte bein.

- Det er viktig for oss å vise hele bredden i Stangeland, og veldig mange av våre egne ansatte kommer også på besøk på MEFA Stavanger, sier Olav Stangeland.

Variert

MAT: Servering hører med. Det går nok noen pølser på et slikt arrangement.

Stangeland er kjent som en av Rogalands største entreprenører og driver bredt og variert, både med kranvirksomhet, gjenvinning og pukkverksvirksomhet i tillegg til entreprenørbiten. Selskapet har også gått inn med 20% eierandel i offensive Agder Gruppen som driver stort innen utleie og maskinsalg.

- Vi ønsker å være eiere i et frittstående og spennende selskap, og det er meget friske folk der. Jeg var på styremøte tidligere i uken, og det går veldig bra med selskapet, sier Olav Stangeland.

Elektrisk drift

Han sier videre at i den grad Stangeland trenger å leie maskiner, så er det naturlig at de bruker Agder Gruppen, men legger raskt til at Stangeland leier svært lite maskiner.

- Vi er selvhjulpne med maskiner og vi eier det meste av det vi trenger, sier han.

Agder Gruppen har også agenturet på mobile knuse- og sikteverk fra Powerscreen, men heller ikke her virker det som at Stangeland blir en stor innkjøper. Olav Stangeland sier det går mer og mer i retning av faste og elektriske anlegg for deres del, og de nedskalerer den mobile virksomheten noe.

STORT OG SMÅTT: Her finnes gravemaskiner fra 55 tonn og nedover til et par kilo.

.

Powered by Labrador CMS