LOKK: Lokket over den store rundkjøringen i Jåttå blir støpt i helga. Selve støpearbeidet foregår over 24 timer, fra fredag ettermiddag.

Støper lokk over Jåttå-rundkjøringen

I helgen kommer lokket over den store rundkjøringen i Jåttåvågen. Støpearbeidet pågår i 24 timer, fra fredag ettermiddag, 8. desember.

Publisert Sist oppdatert

– Dette er en milepæl for Bussveien. Prosjektet skal være ferdig sommeren 2026, men allerede om ett år kjører bussene oppå dette lokket, mens bilene kjører under bakken, sier Per Ove Stokkeland, prosjektleder i Rogaland fylkeskommune. 

Den store rundkjøringen har fire armer, og lokket som kommer oppå vil danne et nytt område som blant annet knytter jernbane, Bussveien og kollektivtraseen til Ullandhaug sammen. Siden bilene skal kjøre under bakken, blir lokket et såkalt mobilitetspunkt for myke trafikanter og buss.

Støper i 24 timer – mottar 305 lass

Å legge lokket på rundkjøringen er en stor jobb, både for fylkeskommunen som er byggherre for Bussveien, og for entreprenøren som er et arbeidsfellesskap bestående av Contur og Risa.

Lokket over den store rundkjøringen, slik det blir når alt er ferdig, med bussveier og parkområder.

– Arbeidet innebærer at vi støper fra klokka 17 fredag ettermiddag, gjennom natten og frem til lørdag ettermiddag, 9. desember. Innen veibygging i Norge har det aldri tidligere vært støpt så mye som 2900 kubikkmeter sammenhengende, påstår Stokkeland. 

De ca. 2900 kubikkmeterne med betong blir kjørt til anleggsområdet fordelt på 305 lastebillass. Under selve støpingen kommer fire betongpumper til å være i drift.

Ferdig i 2026

Arbeidet med Bussveien pågår flere steder i Stavanger og Sandnes. Anleggsarbeidet på strekningen gjennom Jåttåvågen (Stasjonsveien – Gauselvågen) startet sommeren 2022, og skal være ferdig i 2026. 

Strekningen er en del av Bussveien mellom Stavanger og Sandnes.

Powered by Labrador CMS