NY KRAN: En ny 80-tonns Demag med betegnelsen AC 80-4 er snart klar for markedet. Denne skal være meget aktuell for det nordiske markedet.

Tadano Demag på plass

ENDRINGER: Alt har gått etter planen. Fra årsskiftet var den norske grenen i nyetablerte Tadano Demag Scandinavia AB på plass i nye lokaler i Morteveien 6, Hagan ved Gjelleråsen.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

VERKSTED: Tadano-skiltet er på plass på verksteddøren.

I tråd med omorganisering i Europa for øvrig, har Tadano/Demag som kjent også overtatt ansvar og eierskap av de nordiske salgsorganisasjonene. Disse er nå samlet under fellesnavnet Tadano Demag Scandinavia AB, og svenske Jimmy Berntsson (44) er ansatt som Business Leader Scandinavia. Han har arbeidet med kraner siden 1992.

Hovedkvarteret for den nordiske organisasjonen er lagt til Sverige, og det er avdelinger i Norge, Danmark og Finland. Totalt har Tadano Demag Scandinavia-organisasjonen 22 personer hvorav 9 i Norge.

- Organisatorisk er det bygd opp lokale salgs-, service- og support/deleteam i de enkelte land. Dette betyr i praksis at kunder stort sett vil møte kjente personer, for Norges del de som var ansatt hos importør Knutsen Maskin. I tillegg til lokal organisasjon, er styrken at man i et nordisk opplegg med samme eier også kan overlappe hverandre over grensene, sier Berntsson til Anlegg&Transport.

Det nye anlegget

KONTORENE: Det er god plass, men foreløpig er det med covid- restriksjoner tynt med mannskap i lokalene.

Tadano Demag Scandinavias lokaliteter i Morteveien 6 består av verksted og lager på 240 m2 og 162 m2 kontorer. Det er gjort avtale om utvidelse etter behov, men nå under covid-19 er det mer enn nok plass. Servicestaben er ute på jobb, og reservedelsansvarlige jobber hjemmefra.

Når det gjelder salg er hele produktrekken av både Demag og Tadanos kraner tilgjengelig, og for noen dager siden kom det nok en godbit fra produsenten. 80-tonneren Demag AC 80-2 har vært en suksess, og nå er det besluttet at det også kommer en nye modell, AC 80-4 med hovedbom på 60 meter. Skreddersydd for Norden, er reaksjonen lokalt.

Powered by Labrador CMS