I AKSJON: Nordtrack S2.5 mobilt sikteverk i drift på et anlegg. Foto: Metso Outotec

To nye Metso-maskiner

LANSERING: Metso hadde en storstilt nettbasert lansering av to nye maskiner i midten av mars.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Da ble et nytt Nordtrack S2.5 mobilt sikteverk presentert, samt en ny Nordtrack I908 slagknuser. Begge produktene henvender seg mot gjenvinningsbransjen, men også mot tradisjonelle entreprenører.

Sikteverket

Sikteverket er kompakt og beregnet for mindre anlegg, prosjekter og omgivelser. Verket har to dekk og omtales som lett, og det kan benyttes en rekke siktemedia på det. S2.5 tar imot materialer som sand og grus, organiske materialer, større steinfraksjoner og kull, og det har teoretisk kapasitet på 450 tonn i timen, opplyses det. Sikten er 3660x1370 mm på toppdekket, og 3460x1370 på bunndekket. Matekassen har 6 m3 kapasitet, og den kan motta fraksjoner opptil 500 mm (avhengig av materiale). Motor er Cat C4.4 med effekt på 131 hk (Steg V). Verket er spesielt utviklet for aktører som trenger et verk som flyttes hyppig og til nye lokasjoner, samt til utleiebransjen.

NY: Slagknuseren Nordtrack I908 slagknuser er lite og kompakt, og beregnet for mindre jobber. Foto: Metso Outotec

Knuseverket

Nordtrack I908 er et mobilt slagknuseverk, og er også beregnet for mindre jobber og nedknusing av noe mindre stein. Magnet er montert for å ta ut metaller, og verket har støvdempingsanlegg (vann). Åpningen til knuseren er på 860x650 mm, og knuseren klarer dimensjonene 600x500x500 mm (avhengig av materiale). Det er beregnet for materialer som asfalt, anleggsavfall, betong, mykere bergarter og kull. «Hopperen» er på 2,8 m2, og verket drives av Volvo-motoren D8 med effekt på 252 hk (Steg V). Samme basemodell, men med en integrert sikt i chassiset, Nordtrack I908S, ble introdusert for ikke så lenge siden. Dette verket er blitt en av Nordtrack-bestselgerne i Europa, opplyser Metso Outotec.

Godt mottatt

- Jeg er veldig glad for å kunne si at Nordtrack-serien er blitt ekstremt godt mottatt av våre kunder, sier Vesa Tuloisela.

Han er ansvarlig for Nordtrack-produktene i gigakonsernet Metso Outotec. Tuloisela mener at serien er fleksibel og kan lett tilpasses ulike behov, og at produktutviklingen skjer i tett samarbeid med ønsker og innspill fra kundene.

Metso Outotec opplyser også at selskapet har hatt god fart gjennom pandemien, og at salget faktisk har økt innen visse segmenter.

Powered by Labrador CMS