Utlysning av totalentreprise for ny rv. 41 Timenes-Lauvåsen

Statens vegvesen planlegger å bygge ny rv. 41 mellom Timeneskrysset og rundkjøringen til Lauvåsen (Kjevikveg) i.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Dette blir en ca. 12 meter bred tofelts vei med midtdeler og midtrekkverk. Parallelt med veien skal det også bygges ny gang- og sykkelvei.

Mellom Lauvåsen rundkjøring og retning Hamresanden, blir det bygget gang- og sykkelvei. Den skal ligge parallelt med dagens vei.

- Når vi nærmer oss Hamresanden, ved Grovika, må dagens vei flyttes litt utover, retning sjøen, slik at vi får plass til gang- og sykkelvei på innsiden. Det blir derved sammenhengende gang- og sykkelvei fra Timeneskrysset til Hamresanden, sier byggeleder Janicke Nicolaisen.

Totalentreprise med prekvalifisering

- Vi har nå sendt ut konkurransegrunnlaget slik at vi kan få inn tilbud fra entreprenører som ønsker å bygge de planlagte tiltakene. Det vil bli en totalentreprise, dette betyr at entreprenøren både skal prosjektere og bygge de planlagte tiltakene, sier Nicolaisen.

Det er også en prekvalifiseringsprosess i anbudet, det vil si at tre firmaer vil gå videre i prosessen, deretter vil Statens vegvesen forhandle med disse helt til man finner frem til det beste tilbudet.

Det er forventet byggestart i september 2022. Hele prosjektet er forventet å stå klart sommeren 2024.

Powered by Labrador CMS