TESTET: Nils Sand, produktansvarlig/Valtra i Eikmaskin AS, her ved nye Valtra N175 som han har testet under våronna hjemme på gården i Søndre Land. Foto: Privat
TESTET: Nils Sand, produktansvarlig/Valtra i Eikmaskin AS, her ved nye Valtra N175 som han har testet under våronna hjemme på gården i Søndre Land. Foto: Privat

Valtra med ny N- og T-serie

LANSERING: Valtra lanserer femte generasjon traktorer i N- og T-serien. Fire modeller i N-serien med motorer fra 135-201 hk og åtte modeller i T-serien med effekt fra 155-271 hk er nå til salgs hos Valtra-forhandlerne.

Publisert

Flere kontrakter er allerede inngått, og leveringen av de nye traktorene starter etter sommerferien. Det opplyser Tor Jon Garberg, salgssjef/Valtra i Eikmaskin AS. Han fremhever følgende om de nye modellene: – De nye traktorene er enklere å bruke, har mange nye, smarte funksjoner og er svært komfortable å kjøre, sier han.

Nye funksjoner

Nytt førerhus, nye funksjoner for transmisjon og motor og en helt ny smartskjerm gjør det enkelt å bruke de nye maskinene og bruke smart jordbruksteknologi, heter det. En av de mest synlige nye funksjonene i de nye modellene, er skjermen på A-stolpen. Den erstatter det tradisjonelle instrumentpanelet i dashbordet. All viktig informasjon vises tydelig på fargeskjermen. Den øverste delen av skjermen viser alltid standardinformasjon, for eksempel kjørehastighet, motorturtall og tid. Lenger ned på skjermen kan føreren velge informasjon for å kontrollere traktoren og redskapet – nøyaktig og i ønsket format. På skjermen vises også informasjon om radiostasjonen og smarttelefonen via Bluetooth.

Skjermen kan også brukes på HiTech- og Active-modeller for å angi alle innstillinger for motor, hydraulikk og transmisjon. Alle innstillinger og trinn vises tydelig slik at føreren kan få mest ut av traktoren. På Versu- og Direct-modellene benyttes skjermen på A-stolpen og SmartTouch ut fra hva som er praktisk etter førerens preferanser.

Ny vendegirspak

ENDRING: En av de mest synlige endringene i de nye N- og T-modellene er skjermen på A-stolpen. Den erstatter det tradisjonelle instrumentpanelet i dashbordet. Foto: Valtra
ENDRING: En av de mest synlige endringene i de nye N- og T-modellene er skjermen på A-stolpen. Den erstatter det tradisjonelle instrumentpanelet i dashbordet. Foto: Valtra

I førerhuset på de nye modellene er det også foretatt forbedringer. Rattstammen er helt ny, og det er nå enklere å justere stillingen på rattet som er blitt litt større. Valtras velkjente vendegirspak er også blitt ny og gjør det enklere å skifte kjøreretning når man skifter mellom forskjellige kontroller, for eksempel SmartTouch-spaken eller TwinTrac-vendegiret.

Takket være den nye funksjonen Start Boost er det enkelt å starte i hastighetsgruppene B og C, selv med tung last. Nå går det også raskere å skifte mellom hastighetsgruppene; dette er spesielt merkbart ved kjøring på vei, fremgår det av pressemeldingen.

Økt komfort

Førerhuset byr også på økt komfort. På SmartTouch-modellene har høyre side av førerhuset fått ny utforming, og setet kan dreies enda lenger mot høyre. Det høyre kontrollpanelet har også en praktisk telefonholder og ekstra USB-ladepunkter for mobiltelefon, nettbrett og andre elektroniske enheter. Den øvre delen av ryggstøtten på den nye generasjonen av Valtra Evolution-setet kan dreies med føreren og gir også støtte når føreren delvis har snudd seg rundt for å se på redskapet bak.

Smartere modeller

To av tre nye Valtra-traktorer er allerede i dag utstyrt med autostyring eller avanserte smarte jordbruksløsninger. Og den splitter nye Auto U-Pilot kombinerer Valtras nyskapende styringssystem for vendeteig med Valtra Guide. Auto U-Pilot styrer redskapet med større presisjon i vendeteigen. Dette reduserer behovet for oppmerksomhet hos føreren og gjør jobben enklere.

- Valtra følger utviklingen i ny og smartere produksjonsløsninger og tilpasser traktorene deretter. Dette er viktig for å forbedre produktiviteten og gjøre bøndenes hverdag enklere, sier Nils Sand, produktansvarlig/Valtra i Eikmaskin AS.

PS: Akershus Traktor er den andre store forhandleren av Valtra traktorer i Norge.

Powered by Labrador CMS