Illustrasjonsbilde fra innsiden av en fartskontrollbil som brukes av dansk politi i jakten på fartssyndere.
Illustrasjonsbilde fra innsiden av en fartskontrollbil som brukes av dansk politi i jakten på fartssyndere. (Foto: Sydøstjyllands politi)

Kjørte i 139 km/t ved veiarbeid

- Ved en så høy hastighet, rekker man aldri å tråkke på bremsen hvis en arbeider kommer ut i veien, skriver Sydøstjyllands politi i Danmark på Facebook.

Det er en kjent sak at flere kjører altfor fort på veistrekninger med nedsatt hastighet på grunn av veiarbeid i Norge.

Dette er naturlig nok også et problem i andre land, og i Danmark kunne politiet notere en urovekkende rekord ved en fartsmålings-kontroll i slutten av oktober:

Onsdag 30. oktober på Østjyske motorvei i Fredericia, rett ved Lillebælt-brua, var politiet på plass med en «fotovogn». På en del av motorveien ble det utført veiarbeid, og maksimal hastighet var derfor satt ned til 80 km/t.

I løpet av fem timer passerte 8721 kjøretøy. Av disse kjørte 532 for fort, 75 kjørte så fort at de fikk «klip i kørekortet» og 38 ble tildelt en betinget «frakendelse» av førerkortet (mistet førerretten).

Dagens «rekord» var på 139 km/t.

- Ved en så høy hastighet, rekker man aldri å tråkke på bremsen hvis en arbeider kommer ut i veien, eller dersom forankjørende bråbremser, eller... Det går altså ALTFOR fort der ute. Pass på hverandre, og vær oppmerksom ved veiarbeid, så alle kommer sikkert hjem, skriver Sydøstjyllands politi på Facebook.

 

Forsiden nå