MASKIN-SJEF: Odd Sund (t.v.) er på plass som adm. direktør i Hesselberg Maskin AS. Her ønskes han velkommen av konsernsjef Andreas Corwin.

Ny adm. direktør i Hesselberg Maskin AS

1. september begynte Odd Sund (50) i jobben som adm. direktør i Hesselberg Maskin AS.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Mye har skjedd hos Hesselberg den seneste tiden. Konsernet AS Sigurd Hesselberg (ink. selskaper som Hesselberg Maskin AS og Hesselberg Truck AS) har flyttet inn i nytt hovedanlegg på Lindeberg nord for Oslo, 1. juli tok Andreas Corwin (38) over som konsernsjef etter Kai Paulshus (63) og Per Erik Pedersen tok over som adm. direktør i Hesselberg Truck AS i sommer. Da Corwin tok over som konsernsjef, hadde han allerede jobben som sjef for Hesselberg Maskin AS, men denne jobben skulle han ikke ha over tid.

Ny maskin-sjef

SYMBOLSK: Kai Paulshus (t.h.) overrekker en stor modelldumper og en mindre gaffeltruck til Andreas Corwin som symbolsk markering av at nå er det han som har konsernansvaret.

Nå er Odd Sund på plass som adm. direktør for Hesselberg Maskin AS. Sund er god Hesselberg-kjenning, både fra innsiden og utsiden av veggene i konsernet.

- Dette var en utfordring jeg hadde veldig lyst på. Hesselberg har et godt navn, og noe jeg forbinder med noe veldig bra. Å være med på reisen å løfte Hesselberg til nivået selskapet hadde da jeg var her sist, er noe jeg har veldig lyst til. I tillegg er Corwin-familien med Andreas og Bjarne gode og langsiktige eiere, sier Sund til A&T.

LAGER: Her står maskiner i alle merker lagret under tak, året rundt. Her holder de seg rene og frie for snø.

Best i byen

Sund jobbet tre år som selger for Hesselberg i Trøndelag for 23 år siden. I etterkant har han flyttet på seg og bor sammen med kone og to døtre på Skedsmokorset like ved Hesselbergs nye anlegg. Sund har etter år 2000 hatt ledende stillinger i selskaper som Block Watne, Llentab og nå sist fra jobben som Solutions direktør i Ramirent. I disse selskapene har han tidvis være Hesselberg-kunde.

- Du nevner at du vil ha Hesselberg Maskin tilbake på nivået selskapet var på sist da du jobbet der. Hva legger du i det?

OLJETÅRN: Mekanikerne på verkstedet bestiller oljer og andre væsker fra disse tårnene.

- Det er ikke til å legge skjul på at Hesselberg Maskin hadde høyere markedsandeler da. Vi må finne tilbake til stoltheten i selskapet. Det er Hesselberg som er viktig. Da jeg jobbet i andre selskaper, tenkte jeg på Hesselberg og service som det viktigste. Produktene til Hesselberg er superbra alle sammen, og vi skal utfordre alle Hesselberg-avdelingene til å bli best i byen der de er. Vi må skape det som skal til, og man blir ikke best om man ikke tør å si det. Vi skal være best på totalpakken, og det er Hesselberg som er samlende for det, sier Sund.

Corwin konsernsjef

Som nevnt har det skjedd mye i Hesselberg. I sommer tok Andreas Corwin over som konsernsjef etter Paulshus som hadde jobben i fem år og én måned. Paulshus hadde jobben etter avdøde Finn Corwin som er Andreas sin far. Da A&T traff Kai og Andreas til intervju tidligere i sommer, forklarte de litt om prosessen.

LØFTEBUKK: Denne bukken på verkstedet løfter maskiner opp til 35 tonn.

- Det ligger ingen dramatikk i skiftet selv om få trodde det ville komme nå. Avtalen var imidlertid at jeg skulle sitte i stillingen i fem år da jeg sa ja i 2015. Nå fortsetter jeg som rådgiver i selskapet i ett år, og vil i denne perioden ha tett samarbeid med Andreas Corwin, sa Kai Paulshus i sommer.

Paulshus har ikke flyttet ikke inn i Hesselbergs nybygg, men har kontor i Moss.

Det nye anlegget

Apropos nybygget. AS Sigurd Hesselberg har fått litt av et anlegg på Lindeberg og som vi her i A&T har omtalt tidligere. I sommer gikk siste del av flyttelasset fra Ulven i Oslo, og det er mange ansatte som har fått en ny hverdag. Fra slitne lokaler på Ulven tidligere, er nå alt nytt.

Da A&T var ved anlegget nylig, fikk vi se nærmere på noen av detaljene. Blant annet har selskapet en hall på 5000 m² som er satt av til lagring av maskiner. Det er nok spesielt behagelig vinterstid ved at maskinene slipper å renses for snø når de skal flyttes på. Verkstedet er betydelig oppgradert fra tidligere, både med fasiliteter og mye større plass. Blant finner vi en løftebukk som klarer å heve maskiner opptil 35 tonn i verkstedet, og det står oljetårn flere steder. Mekanikerne plotter inn hva man trenger av hvilken olje (eller annen væske), mengden og alt registreres på den aktuelle maskinen. Det er også egen automat for festemateriell, automater for mindre deler og store lagerlokaler for større deler. I tillegg er det topp moderne kantinelokaler og arbeidsplasser for de ansatte.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS