Huken pukk- og asfaltverk.
Huken pukk- og asfaltverk.

Oslo kommune vil stoppe Huken pukkverk

I januar ble første salve på to år avfyrt i Huken pukk- og asfaltverk. Driftsinntektene skal blant annet sørge for at tidligere Oslo Vei-ansatte får lønn og feriepenger.

Nå vil Oslo kommune stoppe muligheten på til å tjene penger på masseuttak i pukkverket:

- Dette er søknadspliktig virksomhet. Vi har ikke mottatt noen søknad. Hvis det er slik at det tas ut masse i søndre del av Huken, vil vi umiddelbart gi en stoppordre, sier Erik Øhn, avdelingsdirektør i Plan- og bygningsetaten til osloby.no.

Bobestyrer Tom Hugo Ottesen i advokatfirmaet Kvale forsvarer at boet har gjenopptatt sprengingen, og viser til et notat fra Oslo kommune våren 2011. Her er konklusjonen at det er et juridisk grunnlag for å ta ut stein i søndre del av steinbruddet. Det er der det nå tas ut masse.

Vil holde på til 2021

Ottesen sier til Oslo-avisen at boet vil opprettholde normal virksomhet i det som er igjen av leieperioden på Huken. Det vil si frem til 2021. Driften skal gi penger til kreditorene etter konkursen. Mens de ansatte jobber i pukkverket har de både sinte naboer og Plan- og bygningsetaten i Oslo kommune på nakken.

Siste ord er garantert ikke sagt i Oslo Vei-saken.

Les flere artikler om Oslo Vei-konkursen:

Forsiden nå