- Jeg har så lyst til å gjøre en «van Damme» sa Petter Solberg og klatret opp på de to trekkvognene. (Foto: Volvo Norge)
Gratulerer med ny trekkvogn og lykke til med resten av sesongen, sier PR-sjef Torstein Magelssen i Volvo Norge ved overleveringen av den nye trekkvogna til Petter Solbergs team, en splitter ny Volvo FH16 750. (Foto: Volvo Norge)

Petter tok en «Van Damme»

En splitter ny Volvo FH16 750 trekkvogn er tatt i bruk av Petter Solbergs rallycrossteam, PSRX.

Petter Solberg, som i fjor ble historiens første verdensmester i rallycross, fortsetter suksessen og leder årets VM overlegent etter seks runder.

– Hele teamet har æren for suksessen og alle detaljer teller. Kun det beste er godt nok av materiale, og vi er derfor veldig stolte over at Volvo Trucks er vår samarbeidspartner og sikrer trygg og sikker transport av utstyret, sier Petter Solberg i en pressemelding.

Petter «Van Damme»

Den nye trekkvogna som nå er tatt i bruk, erstatter en Volvo FH 540 4x2 – trekkvogn.

- Klart vi hadde greid oss med en bil med langt mindre effekt, men så vel Volvo Trucks som teamet mitt ønsker kun det beste av det beste, sier Petter med et smil, før han klatrer opp på de to trekkvognene, den gamle og den nye, for å gjøre en «Van Damme».

Den nye trekkvogna er utstyrt med det meste av utstyr og fremstår som en «utstillingsmodell».

- Klart vi er stolte over å ha det beste på markedet, og det er jo et lite signal om at kun det beste er godt nok for teamet, sier en av sjåførene, Stian Pettersen fra Elverum.

- Stolt av Volvo

Bilen har Volvos sterkeste motor, en 16-liters, 6-sylindret rekkemotor koblet til Volvos egenutviklede automatiserte I-Shift girkasse. Motoren yter 750 hk og oppnår et dreimoment på 3550 Nm.

- Denne doningen er vi stolte av, og den vil gjøre en kjempejobb for teamet, sier verdensmester Solberg

Forsiden nå