Trolig for første gang er en gravemaskin premie i en golfturnering.
Trolig for første gang er en gravemaskin premie i en golfturnering.

Spill golf med en gravemaskin

Gravemaskiner og golfkøller er vel ikke helt det samme, eller?

Sørafrikanske Branden Grace er regjerende mester i turneringen.
Sørafrikanske Branden Grace er regjerende mester i turneringen.

Golfspillere i rutete bukser er ikke det første du tenker på når du ser en gravemaskin. Likeledes er ikke det første som dette inn i hodet på deg når du ser en garvet anleggsslusk at han spiller golf.

Men Volvo prøver å forene de to. Selskapet er storsponsor av flere store golfturneringer, og under Volvo Golf Champions som spilles i Sør-Afrika denne uken er selskapet hovedsponsor.

Der benytter Volvo anledningen til å vise sin bredde, gjennom å stille ut både en personbil, en lastebil og en gravemaskin.

Og de tre kan faktisk vinnes. Den første spilleren, hvis noen, som klarer hole in one på det 12. hullet på banen, kan ta med seg en Volvo V40 hjem. På det 15. hullet er en Volvo gravemaskin av typen EC 55B premie, mens den som klarer kunststykket på det 18. og siste hullet vinner en Volvo FH-lastebil.

På det siste hullet er det spesielt vanskelig å klare en hole in one, siden det er snakk om et par 4-hull og ikke et par 3-hull som de andre to.

Personbiler er det relativt vanlig å se som premier i store golfturneringer, men dette er første gang en gravemaskin og en lastebil også er på premiebordet.

Her kan du følge med i turneringen og se om noen vinner gravemaskinen eller lastebilen.

Som et lite stunt har Volvo også laget en konkurranse for publikum der det er mulig å prøve en gravemaskin. Den kan både brukes til å grave med, men det arrangeres også en puttekonkurranse med EC55B-maskinen.

- Med våre produkter framvist både på og utenfor banen, gir Volvo Golf Champions oss en perfekt mulighet til å vise fram våre produkter, sier Volvo-president Olof Persson.

Forsiden nå