HJUL: Vi viser Putzmeister M63-5 mest for kuriositetens skyld. Det er ikke bare rekkevidden som er ekstrem på denne maskinen.

Sterk på betong

Putzmeister, den tyske produsenten av betongpumper og annet betonghåndteringsutstyr, presenterte ikke mindre enn 24 maskiner på en stand på 2600 kvadratmeter under vårens Bauma.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Innenfor lastebilmonterte betongpumper viste selskapet sin nyeste generasjon, representert av modellene M36-4, M51-5 og M63-5.

M36-4

Førstnevnte er beregnet for montering på et treakslet chassis, og har en vertikal rekkevidde på drøyt 35 meter og horisontalt 29 meter.

Dette er en effektiv og allsidig betongpumpe som har fått enda større brukervennlighet. Sikkerheten er særdeles godt ivaretatt, blant annet med ny belysning som letter arbeidet når det er mørkt eller tåke.

KRAFTIG: Putzmeister M51-5 er en kraftig betongpumpe, beregnet for krevende jobber.

M51-5

Modellen M51-5 er en kraftig og allsidig betongpumpe for krevende jobber, montert på fireakslet lastebilchassis.

Vertikal rekkevidde er nesten 54 meter og horisontal 44 meter. M51-5 erstatter den tidligere M49-5, noe som blant annet har resultert i økt kapasitet og rekkevidde.

Betongpumpen er velegnet når det gjelder støping av store fundamenter og i bygninger med flere etasjer. Kapasiteten er stor, men maskinen er likevel lett og styres ved hjelp av systemet Ergonic 2.0 og fjernkontroll.

M63-5

Kjempen M63-5 er et virkelig beist av ei betongpumpe, og her trengs det spesialchassiser med seks og i noen tilfeller syv aksler.

Den vertikale rekkevidden er på hele 62 meter, og den horisontal på vel 53 meter. M63-5 kan i tillegg levere betongen 46 meter under bakkenivå.

BELTER: 1409 D4 er en betongpumpe montert på et kraftig belteunderstell
SPRØYTER: Wetkret 5 er en maskin for påføring av sprøytebetong i tunneler og gruver.

Den nye versjonen er gjort rundt ett tonn lettere enn forgjengeren. Som alle Putzmeister betongpumper har også denne fått ny hydraulikk hvor oljeforbruket er redusert med 45%, noe som minsker både driftskostnadene og vekten.

Alle betongpumpene fra Putzmeister har fått nye pumper fra den såkalte ILS-serien. Ifølge selskapet er dette de mest holdbare pumpene på markedet i dag. Noe av hemmeligheten ligger i større sylinderdiameter som derved gir færre slag innenfor et gitt betongvolum.

På belter

Noen ganger må det støpes også utenfor allfarvei. Putzmeister har løsninger for slike forhold også, blant annet i form av BSC 1409 D4 som rett og slett er en betongpumpe på belteunderstell. Maskinen klarer å pumpe opptil 97 kubikkmeter betong i timen.

Alt betongutstyr må rengjøres etter bruk. Den beltegående betongpumpen trenger ikke ekstern hjelp til dette, ettersom maskinen bærer med seg alt som trengs for rengjøringen, inklusive vanntank på 800 liter.

Tunneler

Wetkret 5 er en maskin for påføring av sprøytebetong i tunneler og gruver.

Påføringsarmen har en rekkevidde på 17 meter, og maskinen har en maksimal kapasitet på 33 m3 i timen. Alle funksjoner kan fjernstyres, noe som gir optimal sikkerhet og ergonomi for operatøren.

Putzmeister er basert i Aichtal i Tyskland og har rundt 3000 ansatte. Lium AS på Lierskogen og TG Pumpeservice AS med avdelinger på Kleppe i Rogaland og i Oslo, representerer Putzmeister i Norge.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS