Best Transport satser på å ta markedsandeler i hovedstaden.

70 millioner i underskudd på to år - dumper prisene for å kapre kunder i Stor-Oslo

Best Transport AS utfordrer nå konkurrentene i Oslo med rimeligere tjenester.

Publisert Sist oppdatert

De siste to regnskapsårene (2020 og 2021) viste blodrøde tall for Best Transport AS, med et akkumulert underskudd før skatt på nesten 70 millioner kroner.

I et marked som er preget av sylskarp konkurranse og høye driftskostnader, er det et offensivt trekk å kutte prisene markant for samme dag-leveranser. Dette er som kjent et premium-produkt som gjør det krevende å konsolidere gods og skape optimale distribusjonsruter. Selskapet er helt nødt til å treffe på hypotesen om at volumveksten vil kompensere og vel så det både for mindre dekningsbidrag per kolli samt for de økte kostnadene. Skal regnestykkene gå opp må bilene fylles og kjørerutene være gunstige.

Men i den knallharde konkurransen i dette markedssegmentet har bedriftsledelsen tydeligvis konkludert med at det er på sin plass å gå "all in", og at man skal bygge volum som gjør at man kan bygge opp et momentum som skal gi seg utslag i økt lønnsomhet.

99 kroner per kolli i Stor-Oslo

Best Transport lanserte tjenesten Best Pakke, pakker som hentes og leveres samme dag, i 2021. Nå velger selskapet å senke prisen på tjenesten til 99 kroner, for å vinne konkurransen i budbilmarkedet i Oslo.

– I Oslo er det stor etterspørsel etter rimelige alternativer med store geografiske dekningsområder og korte leveringstider. Med Best Pakke, som også har generøse betingelser, møter vi kundenes behov, formidler daglig leder Gunilla Hansson i Best Transport i nyhetsmeldingen.

– Best Transport er i en ekspansjonsfase hvor vi jobber aktivt for å utfordre bransjen med markedsledende løsninger og konkurransedyktige priser. Vi ser frem til å fortsette å vokse i Oslo og omegn sammen med både gamle og nye kunder.

Lover rettferdig sjåførbetaling

Tjenesten innebærer henting og levering av inntil sju kolli i tidsrommet kl. 08–17 i hele Stor-Oslo (inkl. Drammen, Vestby, Gardermoen etc.). Nå håper transportselskapet at flere bedrifter vil oppdage fordelene med tjenesten.

Markedsansvarlig i Best Transport, Hanna Radoncic, forsikrer at nedjusteringen av prisen ikke vil påvirke betalingen transportørene får.

– Vi i Best Transport sikrer alltid at våre transportører får en rettferdig betaling. At vi nå senker prisene på Best Pakke, påvirker ikke betalingen til transportørene, forsikrer hun.

Powered by Labrador CMS