VOLTA ZERO: Ved åpningen av den nye godsterminalen ved Flesland, stilte DB Schenker ut en Volta Zero-lastebil som skal brukes til lokal

Åpnet ny terminal og viste Volta Zero-lastebil

DB Schenker har åpnet en ny terminal med sentral beliggenhet ved Bergen lufthavn Flesland.

Publisert

Den 46 mål store tomten huser et logistikksenter på 7000 m². Store deler av området er dedikert til godshåndtering. Bygget og driften er «i betydelig grad» selvforsynt med strøm gjennom solcellepaneler på taket.

I september skal DB Schenker gjennomføre en test med elektrisk drevne Volta Zero-lastebiler fra Volta Trucks i Norge. En Volta Zero ble presentert på den offisielle åpningen av terminalen i Bergen.

– Terminalen i Bergen er en kraftfull del av vårt nettverk. Vi er glade for at vi endelig kan tilby våre kunder og markedet de beste fasilitetene for godstransport i regionen. Vi er nå godt posisjonert for videre bærekraftig vekst, og Volta Trucks tar oss videre mot en miljøvennlig landtransport, sier Wolfgang Frank, Head of Land DB Schenker Norway.

Har bestilt hundrevis av 16-tonneren

I 2021 kunngjorde DB Schenker og Volta Trucks et partnerskap. Den påfølgende forhåndsbestillingen av nesten 1500 helelektriske 16-tonns Volta Zero-kjøretøy var den største bestillingen av mellomtunge elektriske lastebiler i Europa til dags dato. 

NY GODSTERMINAL: Varaordfører i Bergen, Eira Garrido Marthinsen, klippet snoren flankert av f.v. Petteri Nurmi (CEO Cluster Nordics), Wolfgang Frank (Head of Land Norway) Cyrille Bonjean (EVP Land Europe) og Frank Gjøsund (Distriktssjef Bergen).

DB Schenker planlegger å bruke Volta Zero ved sine europeiske terminaler for å levere varer fra distribusjonsknutepunkter til byområder og bysentre.

Om DB Schenker

Med rundt 76.600 ansatte på mer enn 1850 lokasjoner i over 130 land, er DB Schenker en av verdens ledende logistikkleverandører. Selskapet driver land-, fly- og sjøtransporttjenester, og tilbyr også omfattende logistikk og globale forsyningskjedestyringsløsninger fra en enkelt leverandør. 

For å nå sitt mål om netto null karbonutslipp innen 2040, investerer logistikkleverandøren kontinuerlig i innovative transportløsninger, fornybar energi og karbonnøytrale produkter for sine kunder.

Powered by Labrador CMS